Назад до Самоконтрол и мотивация

Какво представлява духовния секс?

Представете си, че секса не е пречка, а път към по-духовен живот. Някои религии погрешно ни учат, че сексуалността и духовността са противоположни сили, че не можем да бъдем духовно чисти, защото секса е „грях“.

Преди налагането на тези догматични идеологии, сексуалността се е тачила в продължение на хиляди години като свещен израз на женската сила на природата и тайната на сътворението. За да водите пълноценен духовен живот трябва да уважавате вашата сексуалност като всяка друга част на вашата същност. Секса често се свързва с нещо мръсно и извратено, но правенето на любов може да бъде нещо много дълбоко и свещено.

Как да се справим със сексуалната вина и срам

Сексуалността е тема табу в нашето общество, защото това е една от онези първични сили, които ние съзнателно или несъзнателно се чувстваме безсилни да контролираме. Дълбоко в себе си ние сме свързани с този неизвестен универсален източник на енергия, от която произлизаме, и в която продължаваме да съществуваме.

Чувството за срам е една от най-големите пречки за повечето хора, които искат да изучат своята сексуалност. Срамът е чувство, което научаваме от нашите семейства и общността, в която живеем. От най-ранна възраст ни научават какво трябва и какво не трябва да правим и в резултат на това се развива чувството на нива. Посредством вината ние започваме да отхвърляме свещени аспекти за себе си и да ги потискаме дълбоко в нашето сенчесто Аз. Става въпрос за нашите сексуални фантазии и желания, нашите странности и фантазии.

Някои хора дори отхвърлят своята сексуалност, отъждествявайки я като „ниски физически инстинкти или вибрации“. Разбира се ние сме повече от само едно сексуално същество. Сексуалността не определя нашата същност, но тя е неизменна част от нас. Отричането на сексуалността като част от вас създава енергийни блокажи в тялото, които действат фрагментиращо на душата и ограничават цялостното ви развитие.

Духовен секс – 3 вида свещен съюз

Много хора знаят, че секса е мощен инструмент за трансцедентално развитие. Всъщност духовния секс е най-бързия и лесен начин за проява на мистични преживявания. Всякакъв вид възторжено преживяване, като секса, е идеална отправна точка за започване култивирането на моменти на откъсване от съзнанието и естественото им привеждане към ежедневието. Има 3 основни типа секс, от които можете да се възползвате в духовно отношение:

Будния съюз

Повечето първоначални сексуални преживявания с партньори попадат в този вид съюз. Взаимните мигове на блаженство засилват нашето осъзнаване и любопитството към това да проучваме тялото на другия човек. Този вид съюз действа повече на инстинктивно ниво. Нашите чувства на уязвимост и вълнение повдига адреналина и прави преживяването много по-първично и духовно. Този вид секс може да доведе до пристрастяване, тъй като преследването на нови сексуални партньори се възнаграждава с моментни „божествени“ състояния на съзнанието.

Съзнателния съюз

С отслабване на чувствата на уязвимост и стимулиране, намалява и нашето желание за правене на любов от първия тип (Будния съюз).

По време на Съзнателния съюз ние се научаваме как да култивираме по-балансирана форма на духовен секс, който създава хармония между страстната животинска същност и чувствената игрива страна на нашата сексуалност. По време на Съзнателния съюз ние се вслушваме в сексуалните желания, изучаваме тялото си и това на нашия любовник., изграждаме по-дълбока интимност и следваме нашите най-дълбоки форми на сексуално изразяване. Генерират се силни чувства на единство и любов, които за кратко превземат тотално нашето съзнание. Именно чрез този тип секс може да се достигне следващия етап на Духовен съюз.

Дълбок духовен съюз

Има един термин в Тантра - „Maithuna”, който в буквален превод означава „сексуално единение“. Майтуна е едно от най-важните учения в Тантра. Тук се използва съзнателната сексуална сила, която постепенно се издига до все по-големи височини на интензивност, фокусирайки се върху осветяването на душата, а не само върху физическото сексуално удоволствие. Сексуалното желание черпи своите сили от тялото и емоциите ни. Само по себе си то не е достатъчно мощно, за да ни издигне до нови нива на осъзнаване. Тантричния секс ни помага да изпитаме истински сексуалният съюз, което ни помага да олицетворим нашата душа. Този тип секс може да бъде описан като чувство на безгранично, чисто блаженство, топлина, идентичност и заглушаване на егото, особено по време на оргазъм.

Ето няколко препоръки, ако искате да изпитате Духовен съюз, посредством духовен секс:

  • Останете безбрачен колкото е възможно по-дълго. Това ще повиши вашата сексуална енергия и ще се научите как да я насочвате. Може да почувствате изтръпване в долната част на гърба, това е вашата Кундалини енергия, която подпомага изживяването на съюза.
  • Отдайте се изцяло на партньора си. Създайте чувствена атмосфера посредством свещи, подходяща музика, аромати, действащи като афродизиак и т.н.
  • Седнете един срещу друг и леко поставете ръцете върху тялото на партньора. Нежно галете тялото му като само се доближавате до ерогенните зони (зърна, пенис и т.н.), без да ги докосвате. Удължете това състояние на възбуда, толкова дълго, колкото желаете.
  • Седнете в скута на партньора си и вдишайте дъха му. Това дава възможност съзнателно да се хармонизирате един с друг.
  • Поддържайте визуален контакт по време на целия полов акт. Това ще ви даде възможност да останете в настоящето и да видите невероятната красота на любовния акт.

Духовния секс ни свързва с нашия център

Сексуалната енергия е мост към нашата истинска същност, тя е нашата обратна връзка към силите на живота. Физическите, емоционални и духовни ползи от здравословния сексуален живот са неоспорими. Всеки, който се опитва да ви накара да се срамувате от вашата сексуалност вреди на духовното ви израстване. Много двойки се чувстват така, сякаш нещо липсва в техния сексуален живот и това го прави да изглежда скучен и безсмислен. Духовния живот трябва да се обвърже със сексуалния живот, за да се насладим пълноценно не само на нашите партньори, но и на самото ни съществуване.

Секса в чистия си вид отвлича вниманието и в крайна сметка блокира нашия духовен растеж. Когато обаче секса се превърне във възможност да се вгледаме в нашата същност и да достигнем до по-високи нива на съзнание, то той придобива едно много по-дълбоко и истинско значение.

Рейтинг:
3.9/5 на базата на 7 оценки

Отзиви

Коментирай
loading...