PANDEA BEAUTY - ТОПЛАТА КРАСОТА НА ПРИРОДАТА
Назад до Космос и непознати територии

Какво да очакваме от настоящия период на Ретрограден Меркурий (17 Септември - 9 Октомври)

От 17 Септември отново се наблюдава явлението Ретрограден Меркурий. Това явление ще продължи до 9 Октомври и е добре да сте подготвени, тъй като през този период много неща се объркват и са налице всякакви видове комуникационни проблеми.

През последните години милиони хора по целия свят започнаха да вярват в космическото събитие, известно като Ретрограден Меркурий. Разбира се все още има и много скептици, на които ще отговорим с три предсказания, отнасящи се за настоящия ретрограден период. Може пък накрая те да се окажат верни. През този период е много вероятно да бъдат повлияни вашите личностни взаимоотношения, финансови възможности и да се случат много интересни политически събития.

За онези от вас, които не са съвсем наясно какво се случва по време на Ретроградния Меркурий нека поясним: По време на това космическо явление светът буквално се „побърква“ и се случват всякакви видове недоразумения и грешки. Това е времето, когато политиците и бизнес лидерите често са недоразбрани или вземат погрешни решения, които влияят за дълъг период от време.

Какви са причините да се получават такива психично-комуникационни проблеми по време на Ретроградния Меркурий? Планетата Меркурий управлява нашата интелигентност, ум, памет и всички видове комуникация от устен разговор, до най-съвременните технологии. Меркурий оказва влияние и върху нашето себеизразяване и стил на комуникация. Въздейства още на търговията, компютрите, телефоните, въздушния транспорт и др.

През тези три седмици (17 септември – 9 октомври), когато Меркурий е ретрограден много хора изпитват проблеми с умствените си способности и съвременните канали за комуникация получават сривове. Често се получава дезинформация или липсват части от някоя много важна информация. Предаването на данни от един човек към друг често е неясно или объркано. По време на Ретрограден Меркурий интелектуалните, комуникационните и умствените способности на хората са по-малко изострени. Често сме доста разсеяни, объркани и допускаме повече грешки. 

Какво е уникалното на настоящия Ретрограден Меркурий? 

Всеки Ретрограден Меркурий има определени характеристики въз основа на това в какъв зодиакален знак се намираме, когато се случва това явление. Настоящия Ретрограден Меркурий е под зодиакалния знак Везни.

Нормално, когато Меркурий е във Везни, общуването между хората е по-социално, очарователно и дипломатично, което дава предпоставки за добро водене на преговори. Но, когато Меркурий е във Везни и е ретрограден се наблюдават много повече спорове и разногласия с любимия човек, появяват се лоши икономически новини, които разтърсват фондовата борса и ожесточени спорове между политиците за нови и стари споразумения.

Личните отношения 

Прогноза: В областта на романтичните отношения трябва да очаквате да говорите повече за любов и взаимоотношения. Защо? Имайте в предвид, че докато Меркурий е във Везни, той все още се управлява от планетата Венера. Вероятно се изпитвали затруднения във взаимоотношенията това лято, поради това, че Венера беше ретроградна. Този период най-накрая завърши на 6 Септември. Сега може да имате динамична връзка, която да отвори очите ви и да ви накара да се замислите дали този човек наистина в подходящ за вас.

През трите седмици, когато Меркурий е ретрограден е възможно да сложите началото на нова връзка или да прекратите някоя стара такава. Много е вероятно новата връзка да е краткотрайна, тъй като Ретроградния Меркурий е неподходящ момент за взимане на такива решения, изискващи сериозно обмисляне.

Целта на ретроградния период е да прецените дали дадена връзка има или няма място в живота ви. Някои ще преосмислят отношенията в настоящата си връзка. Ако има неща, които не ви харесват, сега е момента да помислите какво трябва да промените, така че да се чувствате по-удовлетворени. Изчакайте поне до 10 Октомври преди да вземете окончателно решение дали трябва да продължите връзката или да я прекратите.

Финансови сътресения

Прогноза: Огромен спад на фондовите пазари. Тъй като Венера управлява финансите и банковото дело, трябва да бъдете загрижени за парите си. Ретроградните периоди не са добър момент за вземане на важни финансови решения, особено когато става въпрос за инвестиции. 

Настоящия Ретрограден Меркурий е уникален с това, че ще започне и завърши по време на елемента въздух. В астрологията има четири елемента: Огън, Земя, Въздух и Вода. Приблизително веднъж на всеки 7 години се случва Ретрограден Меркурий да започва и завършва в един и същи елемент, в случая Въздух. Защо това прави сегашното явление толкова значимо?

Експерта по астрология Рей Мериман дава отговора на този въпрос:
„През 2008г. бе последния път, когато по време на Ретрограден Меркурий, наблюдавахме триото въздух-въздух-въздух (Слънцето също е в елемента въздух). Всъщност през 2008г. това се случи цели 3 пъти (28 януари – 18 февруари; 26 май – 19 юни; 24 септември – 15 октомври). Всички добре си спомняме какво се случи със световната икономика през 2008г., когато започна световната финансова криза. През 2001г. Това се случи 2 пъти (3 юни – 27 юни; 1 октомври – 22 октомври). По-паметливите сигурно си спомнят т.н. „dot com” балон от същата година, последван от събитията на 11 Септември, които разтърсиха световните финансови пазари. Този тип Ретрограден Меркурий се повтаря приблизително на всеки 7 години.“

Както може би си спомняте през 2008г. фондовите пазари се сринаха и водещите световни икономики бяха поставени на колене. Паниката и страха взеха превес над всички финансови пазари. Политиците бяха объркани и не знаеха кой е верния изход от ситуацията. Както можеше да се очаква по време на периодите на Ретрограден Меркурий бяха взети много погрешни решения, които още повече задълбочиха и удължиха кризата. Бяха нужни няколко години, за да може световната икономика отново да си стъпи на краката. Затова по време на настоящия Ретрограден Меркурий бъдете изключително внимателни в инвестиционните си намерения и търсете безопасността преди всичко, за да избегнете загубите.

Политически промени 

Прогноза: Сделката за ядрената програма на Иран ще бъде оспорена. Това ще предизвика много спорове и в крайна сметка има опасност всичко да започне отначало. Очаква се голям политически гаф на някой от републиканците или демократите, които участват в първичните президентски избори в САЩ.

Живеем във времена в които повечето хора се страхуват от конфликтите, но тъй като Меркурий е ретрограден и се намира във Везни, очаквайте хората да бъдат по-агресивни вербално. Везни се асоциира с хармония, мир и баланс, но и с противоположните крайности бой и война. Поради това е малко вероятно да се постигне разрешаване на някой конфликт по време на този период.

Слънцето се придвижи от земния знак Дева към въздушния знак Везни на 23 Септември. В момента Слънцето и Меркурий са във въздушния знак Везни, което ще доведе до това много политически и бизнес лидери да вземат решения и предприемат действия, основани на „идеологически или теоретични“ вярвания. Подобно мислене винаги звучи добре, популярно е сред масите и вдъхва голяма надежда. За съжаление, вярванията възприети от влиятелните ръководители и политици не се основават на факти от реалността. В резултат на това техните идеи и решения често са погрешни и не сработват. Намирането на конструктивни решения и компромиси е по-вероятно да се случи след 9 Октомври, когато свършва периода на Ретрограден Меркурий. Тогава световните лидери ще са в състояние да вземат по-практични и интелигентни решения за световните икономически и политически проблеми.

Обърнете внимание кога приключва периода на Ретрограден Меркурий 

Изчакайте до 16:54 часа на 9 Октомври преди да започнете да взимате важни решения. След това ще възвърнете нормалните способности за комуникация и ще гледате на нещата много по-ясно. Ще получите достъп до важна информация, която не е била налична по време на ретроградния Меркурий. Тази нова информация ще ви помогне да вземете правилните решения за личните взаимоотношения, финансите и политическите възгледи. Ако се вслушате във всички поучителни съвети, изложени по-горе, ще изпитате по-малко грешки и разочарования в периода до 9 Октомври.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 2 оценки

Отзиви

Коментирай
loading...