PANDEA BEAUTY - ТОПЛАТА КРАСОТА НА ПРИРОДАТА
Назад до Необяснимо и загадъчно

Какво означават скритите символи на банкнотата от един долар

В продължение на много години банкнотата от един долар е източник на загадки и конспиративни теории. Въпреки, че тя буквално е била в ръцете на всеки един от нас, продължават да съществуват много неясноти, свързани със знаците изобразени на нея. Тайните символи използвани в еднодоларовата банкнота продължават да са една от най-големите загадки на Америка. Какво всъщност означават тези символи? Защо пирамидата има всевиждащо око на върха си? Какво е това същество, скрито до цифрата „1“ на лицевата страна?

Странното създание до цифрата „1“

Скритото създание е твърде малко, за да се види ясно, без използването на лупа. В горния десен ъгъл на лицевата страна на банкнотата, отляво и отгоре на цифрата „1“, сякаш има някакво миниатюрно създание, което наднича. Има няколко теории, какво всъщност е това. Някои смятат, че изобразява бухал и е поставено там с цел защита на банкнотата от фалшификации. Други обаче не виждат бухал, а паяк. Според тях е много по-логично съществото да е именно паяк, тъй като фона зад цифрата „1“ наподобява паяжина. Има и трета теория, според която съществото се превръща в череп и кости, когато банкнотата се гледа отстрани. Разгледайте внимателно банкнотата от един долар и преценете сами какво точно виждате.

Буквата

За щастие този символ се вижда достатъчно ясно и с невъоръжено око. Повечето хора нямат представа какво отразява буквата, която се намира в ляво от лицето на Джордж Вашингтон, но тя в действителност има логично обяснение. Тя показва коя от банките на Федералния резерв е отпечатала банкнотата. В този случай „G” е съкращение от Чикаго. Останалите букви са: „А“ - Бостън; „В“ - Ню Йорк; „С“ - Филаделфия; „D” - Кливланд; „Е“ - Ричмънд; „F” - Атланта; „H” - Сейнт Луис; „I” - Минеаполис; „J” - Канзас Сити; „К“ - Далас и „L” - Сан Франциско.

Орелът

На гърба на банкнотата е изобразен орел, който с левия си крак стиска 13 стрели, а с десния маслинова клонка с 13 листенца. Пред орела има щит, който има 13 вертикални и 13 хоризонтални ивици. Защо навсякъде се повтаря цифрата 13? Според някои теории символиката около числото 13 е свързана със злото и сатаната и подчертава желанието за световно господство. Според повечето изследователи обаче смятат, че правилният отговор е очевидният, който отразява 13-те щата, които първоначално образуват държавата САЩ.

Окото

Няма как да пропуснем един от най-емблематичните символи „Окото“. Значението на Всевиждащото око на върха на пирамидата е обвито в мистерия. Окото е обгърнато от ярки светлинни лъчи, които сякаш излизат от него. Какво могат да символизират тези лъчи? Някои хора смятат, че това отразява присъствието на Бог, който бди над Америка. По-голяма част от хората обаче свързват изображението с Всевиждащото око, символ, който често се използва от масоните.

Римските цифри

Ако се вгледате внимателно в основата на пирамидата, ще забележите една поредица от римски цифри: MDCCLXXVI. Тези римски цифри образуват числото 1776, което както знаем добре е годината в която Америка обявява независимост. Не изглежда да има нещо конспиративно в този символ, но много хора се чудят защо числото е изписано в основата на пирамидата и най-вече защо това е направено с римски цифри. Дали това не означава, че Америка е новата Римска империя?

Кръстът

Ако се вгледате в левите ъгли от задната страна на банкнотата, ще забележите ясно открояващо се изображение на кръст или вятърна мелница, точно зад цифрата „1“. Много хора смятат, че това е известният малтийски кръст, използван от Хоспиталиерите, малтийски рицарски орден. Този орден е основан още през средновековието и продължава да съществува и в наши дни. През 1798г. Наполеон завладява една от островните крепости на рицарите и принуждава много от тях да избягат към Америка. Дали този кръст не разкрива ролята, която имат Хоспиталиерите в управлението на Америка?

Индуисткия Бог

Отново може да ви се наложи да използвате лупа, за да видите ясно този символ. Отдясно на цифрата „1“ в долната лява част на банкнотата, изглежда има фигура с коса вързана на кок. Мнозина вярват, че това е скрито изображение на Индуисткия Бог Шива. Според някои конспиративни теории, това наистина е Шива, известен още като „Разрушителят“. Вгледайте се внимателно във фигурата. Забелязвате ли силует на мъж с коса вързана на кок, точно като Бог Шива?

Рейтинг:
4.2/5 на базата на 5 оценки

Отзиви

Описано е програма и силите които ще владеят света след 2026 година. Тези 5 години които остават до тогава ще работят новите порядки и закони породени от корона вирус. След това , хора-роботи-роби, лишени от права и свободи и право на избор!
Николай
Сериозно изобщо незнаех
В някои клипове казват,че окото и малкия триъгълник е илиюменат
Виж още отзиви
Коментирай
loading...