PANDEA BEAUTY - ТОПЛАТА КРАСОТА НА ПРИРОДАТА
Назад до Природа и здраве

Какво не ни се казва за вируса Зика?

Водещите световни медии разпалват неописуема истерия, свързана с вируса Зика. Основната информация, която всички повтарят като папагали, е че този вирус причинява вродени дефекти при бебетата, но има толкова много важна информация, която не се споменава никъде. Масовите медии карат хората да се страхуват от най-обикновени настинки и инфекции, докато истинските причини за вродените малоформации и уврежданията на мозъка остават непроучени. От основните медии няма да научите цялата история, защо вируса Зика се превърна в такъв голям проблем за Бразилия в последните години и дали епидемията има нещо общо със създаването и пускането в природата на генно модифицирани комари през 2012г.

Защо вируса Зика се свързва с вродените дефекти при бебетата?

Зика се превърна в новия „свински грип“. Здравните власти в засегнатите страни вече дори открито призовават младите жени да отложат своята бременност. Новините и докладите сплашват хората да не пътуват и да не създават ново поколение. Снимките на бебета с малки неестествени глави обиколиха всички телевизии и вестници, като навсякъде вируса Зика е обвиняван за рекордния брой вродени дефекти, наречени микроцефалия.

Дефектите при новородените наистина се увеличават главоломно, но причините поне засега все още остават неизяснени. Истинските причини за вродените дефекти може да са химическо отравяне, увреждане от ваксини, излагането на пестициди и странични ефекти на лекарства.

От първоначалните 4 180 предполагаеми случая на микроцефалия, само 270 са били потвърдени от министерството на здравеопазването на Бразилия. От потвърдените 270 случая на микроцефалия само при 6 е имало заразяване с вируса Зика. Това означава, че в 264! потвърдени случая на микроцефалия няма никаква следа от този вирус. Защо тогава Зика е основния заподозрян, когато става въпрос за дефекти при новородени?

Възможно ли е Зика да е биологично оръжие?

Вирусът Зика е открит за пръв път през 1947г. от учени работещи за Фондацията Рокфелер. Вируса е открит в маймуна от вида макак резус, която е била държана в плен. Това кара много хора с основание да се съмняват, че Зика е създаден в лаборатория за експериментални цели.

В продължение на десетилетия заразяването на хора с вируса Зика се е случвало изключително рядко. Вируса започва да се разпространява по-често едва през 2012г., малко след като биотехнологичната компания „Oxitec” пуска масово в природата генетично модифицирани комари. Огнищата на Зика бързо се увеличават точно на местата, на които са били пуснати тези комари, които от своя страна са били създадени за борба с друг вирус – Денга. В момента регистрирани случаи на Зика има в 21 държави от Южна и Централна Америка.

Това поражда логичния въпрос: Възможно ли е вируса Зика да е биологично оръжие, разпространено умишлено, посредством генетично модифицираните комари? Може и да не е направено умишлено, а да е непредвидено последствие от генетично модифицираните комари за борба с Денга.

Коя е най-вероятната причина за бума на бебета с вродени дефекти в Бразилия?

В резултат на разпространението на Зика, Бразилия е мобилизирала 220 000 войници, които трябва да унищожат коматите, пренасящи Зика. Това означава, че тонове инсектициди ще бъдат разпръснати около домовете на хората, излагайки бременни жени и малки деца на химикали, които увреждат мозъка.

През 2014г. бразилския министър на здравеопазването разпореди всички бъдещи майки да се ваксинират с ваксина наречена „Tdap”. Това означава, че по време на 20-та седмица от бременността уязвимия плод е изложен на алуминиеви адюванти, живак, формалдехид, антибиотици и множество други химикали, които биха могли да увредят мозъка на развиващия се плод. Едва ли е случаен факта, че точно в Бразилия се наблюдава най-голям скок на бебета с вродени дефекти. Може да ви звучи конспиративно, но много хора смятат, че това се дължи именно на ваксините, с които се имунизират бременните жени.

Ако тази теория е вярна става очевидно защо вируса Зика е изкупителната жертва в цялата ситуация. Фармацевтичните и биотехнологичните компании, с помощта на медиите, използват Зика, за да прикрият вредите от своите научни експерименти, които не са се развили според очакваното (генетично модифицираните комари и ваксината „Tdap”). Обвинявайки природата фармацевтичните компании ще продават още повече инсектициди, ваксини и ще пускат още повече генетично модифицирани комари. Хората се страхуват все повече от природата и дори спират да се възпроизвеждат.

Ще се оставим ли за пореден път да се вържем на пропагандата на медиите и фармацевтичните компании, както това се случи с „птичия“, а след това и със „свинския“ грип“. От нас зависи дали номера им ще мине отново.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 2 оценки

Отзиви

Коментирай
loading...