Назад  |   Начало  »  Медия  »  Любопитно  »  История, митове и легенд...  »  Интересни исторически въпроси, на които образователната система не може или не иска да отговори

Интересни исторически въпроси, на които образователната система не може или не иска да отговори

Интересни исторически въпроси, на които образователната система не може или не иска да отговори

Традиционните образователни системи в общи линии ни учат, че историята на човечеството може да се проследи само до около 8 хиляди години назад, а религиозните текстове казват, че човечеството е на 6 хиляди години. Повече от очевидно е, че се правят огромни усилия да се скрие истинската ни история и произход. Историята на която ни учат в училище е манипулирана и има много неща, които нацяло са скрити от нас.
През 1929г. е открита карта на Антарктида, изрисувана върху кожата на газела. Интересното в случая е, че картата е нарисувана още през 1513г. от османския мореплавател и картограф Пири Рейс, който имал свободен достъп до императорската библиотека на Константинопол. Обясненията, които сам оставил по картата показват, че той е използвал много източници за нейното начертаване, някои от които са от преди повече от 2 хиляди години. Историята написана в учебниците ни учи, че Антарктида е била открита от капитан Джеймс Кук, докато пресичал Антарктическия кръг на 17 януари 1773г.
Как Пири Ройс е успял да направи карта на Антарктида няколко века преди официалното й откриване от Джеймс Кук? Откъде императорската библиотека на Константинопол е получила информация за Антарктида и кой е направил първоначалните чертежи на тази карта?
Нека само да отбележим, че за последно Антарктида не е била покрита с лед преди около 4000г. пр. н.е.
Според Чарлз Дарвин човечеството е произлязло от маймуните. Ако това наистина е така не сте ли се запитвали защо все още има маймуни?
Всеки континент на Земята е пълен с построени от човека пирамиди. Все още обаче няма отговор на въпроса кой ги е построил и какво е било тяхното предназначение.Само в Китай има около 100 пирамиди, скрити под буйна растителност и дървета.
Преди няколко десетилетия в Еквадор бе открит комплект от чаши, включващ 1 голяма чаша и 12 малки чаши. Всяка от малките чаши се различава малко по своя размер. Интересното в случая е, че ако се напълнят съдържанието на 12-те малки чаши запълва точно голямата чаша. Голямата чаша има инкрустирано съзвездието Орион и други звезди. Вътре в голямата чаша има много силно магнитно поле, докато извън нея то изчезва. Според професионалните геолози това е невъзможно, защото ако каменната чаша има вградени метални елементи те би трябвало да създават магнитно поле и от двете страни на чашата.
Ако според учените е невъзможно да има силно магнитно поле в чашата, без това поле да действа и извън нея, тогава кой е създал тези чаши и от къде идват те?
В Илинойс, САЩ бе открита бронзова монета на дълбочина от около 40 метра. Според държавната организация за геоложки проучвания пластовете в които е намерена монетата са на възраст от 200 до 400 хиляди години. Това означава, че много преди първите официално признати от историята цивилизации в Северна Америка е имало култура, която направила тази монета.
В Еквадор са открити повече от 350 артефакти в една стара система от тунели. Един от тях изобразява пирамидата с всевиждащото око. На тъмно окото придобива интересен нюанс, докато в долната част на артефакта е изобразено съзвездието Орион и някаква писменост, за която се смята, че е най-старата откривана до сега на планетата. Подобна писменост е открита на много места по света, което навежда на факта, че в дълбока древност е имало глобална цивилизация, много по-стара от всички санскритски писания.

Защо тази информация не е поместена в нито един учебник по история?

На много места по света виждаме, че различните култури са изобразявали съзвездието Орион. Пирамидите в Гиза също са ориентирани спрямо това съзвездие известно още с наименованията „Колана на Орион” и „Тримата крале”.
Логично следва да си зададем въпроса, дали не са ни посещавали същества от това съзвездие или може би ние произхождаме от там?

Какво е нещото, което прави съзвездието Орион толкова специално?

Немският професор лингвист Курт Шилдман успява да преведе надпис от долната част на пирамидата намерена в Еквадор. Според него там е написано: „Синът на създателя идва.”
Според един мит свързан със създаването на Анунаките, Ану имал двама сина Енки и Енлил. Енки, известен още като Еа в шумерските записи бил нежен и мил с генетично модифицираните хора, които добивали злато за анунаките. Дали това означава, че надписът „Сина на създателя „ се отнася точно до Енки. Старият завет на християнската Библия показва един отмъстителен Бог, който убива милиони хора, докато Новият завет показва един различен Бог, който дарява всичко с любов. Логично следва да си зададем въпроса, дали Стария завет не описва Енлил, а Новият завет Енки?
В Стария завет Битие 1:26 пише: „Нека създадем човека по наш образ и подобие.” Сигурно и вие забелязахте, че е използвано множествено число, а не единствено.
През 1851г. в Дончестър, Масачусетц е намерена ваза изработена от цинк и сребро. Тя е открита при взривяването на твърда скала на дълбочина около 5 метра. Вазата е инкрустирана с фигурки на цветя, изработени от чисто сребро. Скалата в която е била намерена е поне на 100 хиляди години според учените.
Според академичните среди не е възможно преди толкова време да е съществувала цивилизация, способна на такъв вид изкуство.
Още по-удивително откритие е било направено в Южна Африка през 1982г. Там са намерени около 200 метални сфери на приблизителна възраст около 4.5 милиона години. Намерените сфери са два вида – едните са плътни, синкави и с бели петънца, а другите кухи и пълни отвътре с бяла еластична сърцевина.
Историята ни учи, че човешката цивилизация е на не повече от 6 до 8 хиляди години. Тогава кой е направил тези метални сфери преди толкова милиони години?
С изключение на камъните и благородните метали всичко друго което притежаваме в момента ще се превърне в прах и ще изчезне само за няколко хилядолетия. Всички телевизори, мобилни телефони, автомобили, самолети и всичко направено от пластмаса. Така например ако ни сполети някое катастрофично събитие само в рамките на 100 хиляди години, всяко доказателство за нашата цивилизация ще бъде унищожено или погребано на метри под земята.

Рейтинг: 4.7/5 на базата на 25 оценки
прегледи 31190

Препоръчани продукти

Коментари за Интересни исторически въпроси, на които образователната система не може или не иска да отговори

 1. .

  Винаги,ама винаги съм мислила и съм вярвала,че човечеството е експеримент на някоя свръх развита космическа цивилизация.Ако сме еволюирали от маймуните, то е трябвало непрекъснато да се появяват,все нови и нови хора от тях.

 2. 1.

  Преди 30тина години в Китай бяхя открити златни предмети на около 5000г. Странното при тях е, че отделни елементи са съединени по метода на точковото заваряване. Как ли древните са могли да правят punktschweiss на благородни метали ???

 3. 2.

  И така, за всички търсещи, пробудени души, предлагам да си намерите книгата СТИГА ТАЙНИ, СТИГА ЛЪЖИ на Патриша Кори. Ще разберете за произхода ни. По повод темата-това, което пише там,трябва да се изучава в училище.

 4. 3.

  душата на човека пази знанието,неговото днк и кръвта му също,жалко е че хората не вярват в това,и ежедневно погубват душите си,и оттам идват и болестите и смъртта.

 5. 4.

  Къде мога да намеря тази статия на английски. Искам да я покажа на приятел.

 6. 5.

  има ли книгата на Патриша Кори в книжарниците и преведена ли е на български.Къде да я търсим.

 7. 6.

  здравейте, аз съм нова в групата но ако искате прочетете книгите на ЕРНСТ МУЛДАШЕВ, той пише интересни факти по повод по горе написаното

 8. 7.

  Счупихте тъпомера

 9. 8.

  Нали знаем, че сме петата раса.

 10. 9.

  Хубаво е да се чете "Библия". Това е Книгата на книгите, където ще намерите отговори на много от задаваните си въпроси, на които "Някои си"..не искат и не желаят да дават отговори..Например в Библия е казано, "Всичко, което е, е било, и ще бъде." Ето, дава ни се отговор, че Вечният кръговрат е в действие, винаги и по всяко време. Това е равно на "Раждане - Живот и развитие - Разкриване и Усвояване на познанието -Свръх технологии - Свръх цивилизация - Самоунищожение - Разрушаване". Преди нас е имало четири раси, а ние сме петата. Това е добре описано в книгите на Елена Блаватская, от още по-стари сведения достигнали до нас, от книгите Урантия и Плутония, ..от древни индийски, тибетски и египетски ръкописи..от книгите на Ернст Мулдашев в наше време и много други...

 11. 10.

  "Според Чарлз Дарвин човечеството е произлязло от маймуните. Ако това наистина е така не сте ли се запитвали защо все още има маймуни?"

  Ако американците са произлезли от британците, защо още има британци?

 12. 11.

  Ако бог ни е създал от пръст, защо още има пръст?

 13. 12.

  10 - Библията е книгата на лъжите и не бива да се чете. Тя е вредна и опасна книга.

Подобни статии