Назад  |   Начало  »  Медия  »  Любопитно  »  Самоконтрол и мотивация  »  Защо някои хора са като "магнит" за лоши връзки?

Защо някои хора са като "магнит" за лоши връзки?

Защо някои хора са като

Сигурно всеки от нас има свой познат, който привлича само лоши връзки отново и отново или е изпитвал всичко това на свой гръб. Това са хора, които се обвързват с партньори, които им изневеряват и ги мамят по най-различни поводи. Привличат само морално деградирали, глупави или „недостъпни“ мъже или жени. В очите на другите такива хора изглеждат като „магнити“ за лоши връзки. Истината е, че тези хора привличат неправилните хора отново и отново заради Закона за Привличането. Нещата, върху които се съсредоточаваме и които вярваме се превръщат в реалност. Нашата действителност е точно отражение на вярванията ни за света и мястото ни в него.

Затова, ако вярваме, че всички мъже или жени изневеряват, ще привличаме само такива хора в живота си. Ако се фокусираме върху недостатъците на настоящата ни приятелка или приятел, ще привлечем подобен човек в бъдеще. Ако пък вярваме, че половинката ни ще ни изостави, това ще ни се случва отново и отново.

Имали ли сте подобни преживявания? Привличали ли сте в живота си прелюбодейци, неудачници или глупаци? Привличате ли хора, които се отнасят лошо с вас или са недостижими?

Ако отговора на някой от тези въпроси е ДА, значи имате сериозен проблем. Добрата новина е, че можете да прекъснете този процес, когато пожелаете. Всичко, което трябва да направите е едно разследване, което да даде отговор на въпроса, коя е причината да привличате неща, които не желаете. Представяме ви едно бързо упражнение, което ще ви помогне да разберете, защо привличате един и същи тип негативни хора.

Вземете молив и лист хартия и в горната част на листа напишете: „Защо привличам.................(прелюбодейци, неудачници, глупаци и т.н.)?

След това отделете няколко минути в мисли за това защо привличате определен тип хора. Това може да бъде свързано с конкретни хора, преживявания от минали връзки, обстоятелства или събития от живота ви. Опитайте се да се сетите за всеки един фактор, който е допринесъл за това да привлечете неподходящия човек в живота си. Напишете всички причини, за които се сетите в списъка. Не прибързвайте, отделете си необходимото време, защото колкото по-пълен е списъка, толкова по-добре ще се справите с това упражнение.

Когато сте готови огледайте добре всички причини, които сте записали. Това са вашите ограничени вярвания, които излъчвате към Вселената. Това са вярвания, които носите със себе си и се фокусирате върху тях. Те обаче привличат нещата, които не искате, но за радост могат да бъдат премахнати.

Представяме ви няколко примера за ограничени вярвания свързани с любовта и връзките, които ни пречат да намерим подходящия човек:

 • Не мога да се доверя на хората.
 • Аз не съм мил.
 • Родителите ми не са се отнасяли добре с мен, когато съм бил дете.
 • Привличам мъже подобни на баща ми/жени подобни на майка ми.
 • Мъжете винаги изневеряват.
 • Приятелите ми винаги ме запознават с неудачници.
 • Няма останали добри мъже/жени в този град.
 • Жените в днешно време са мързеливи и очакват мъжете да вършат всичко.
 • Привличат ме само лошо момчета.
 • Имам секси тяло, което привлича хора, които искат само едно нещо.
 • Страхувам се от обвързване, затова винаги си избирам недостъпни мъже/жени.
 • Момичетата по които си падам харесват само заможни мъже със стабилна работа.
 • Моите приятели и роднини ми дават само лоши съвети.

След като определите своите ограничаващи вярвания, можете да започнете да премахвате своя фокус и внимание от тях. Превърнете в мисия това да спрете да говорите за тези ограничаващи вярвания и престанете да търсите доказателства за тях в живота си.

Спрете да клюкарствате с приятели за това колко много сте били измамени от човека до вас. Спрете да казвате, че всички жени се интересуват само от пари. Изолирайте проблемите и ще премахнете тяхната негативна инерция.

Започнете да говорите за нещата, които ви харесват. За истинската любов, за качествените взаимоотношения с интимния партньор. Открийте нещата от любовния ви живот, които се развиват добре и им обърнете повече внимание. Насочете фокуса си далеч от нежеланите неща и го поставете върху нещата, които искате.

С други думи направете още един списък с нещата, които се развиват добре за вас.

Дори в най-лошите хора с които сте били има нещо добро и положително. Насочете вниманието си към добрите неща и следващия човек в живота ви ще има повече положителни качества.

Прекратяването на зависимостта от ограничаващите вярвания ще ви помогне да спрете да привличате лоши връзки в живота си. Това е важна част от процеса на трансформация, който трябва да донесе по-качествени хора. Внимателно подбирайте думите, които изричате и нещата, върху които се фокусирате. Чрез идентифицирането и премахването на ограничаващите вярвания вие ще можете да промените любовния си живот към по-добро.

Рейтинг: 0.0/5 на базата на 0 оценки
прегледи 2951

Препоръчани продукти

Коментари за Защо някои хора са като "магнит" за лоши връзки?

 1. .

  Много просто не съм имала. Мъже в моето минало

Подобни статии