PANDEA BEAUTY - ТОПЛАТА КРАСОТА НА ПРИРОДАТА
Назад до Самоконтрол и мотивация

Защо емпатите разпознават толкова лесно фалшивите хора?

Емпатите не само изживяват чуждите емоции като свои, те много добре разпознават и реалните хора от фалшивите. Как точно правят това?

Те могат да усетят вълка в овча кожа

Може би една от най-значимите черти на емпатите е способността им да разпознават фалшивите хора от реалните. Често хората се правят, че имат много добри намерения, докато в действителност ни мислят най-лошото. Емпатите виждат истинските дълбоки намерения, отвъд лъжливата повърхност.

Усещат, когато човека срещу тях е несигурен

Често хората играят фалшива роля, не защото са злонамерени, а по-скоро, защото се чувстват неудобно от истинската си същност. Емпатите усещат кои хора са несигурни в себе си и поради това слагат фалшива маска.

Емпатите усещат, когато някой ги лъже

Емпатите имат рядката способност да усещат кога някой си измисля история, лъже за нещо или доукрасява нещата, за да са в негова полза. Това е много ценно качество, което им помага много в избора на приятели и правилната реакция в определени ситуации.

Усещат кога хвалбите са фалшиви

Фалшивите хора се опитват по всякакъв начин да ни заблудят с хвалби и фалшиви обещания. Емпатите обаче веднага надушват това, разпознават фалшивите герои и предпочитат да нямат нищо общо с тях.

Емпатите усещат омразата, която таят другите хора

Емпатите са като сензори за омраза и веднага усещат, негативните мисли, които минават през съзнанието на другите хора. Освен омразата те усещат и яда, който се трупа, когато не можем да се справим с дълго трупани чувства. Те могат да ни помогнат като ни кажат, когато започнем да се движим в правилната посока и се разтоварваме от това излишно емоционално бреме.

Рейтинг:
4.0/5 на базата на 20 оценки

Отзиви

Да така е емпатите могат да бъдат лесно излъгани, при всички положения се налага да станат по -силни
beb0k
По смешен текст не бях чел. Емпатите се лъжат много лесно, когато се имитира чувственост. Нивото на въздействие приглушава здравия им разум. Интелекта свързан с ограничена доза емпатия е много по-опасна, от това да си чист емпат или силно изразен такъв.
Милена
И аз съм емПатка ;)
Мария
Аз никога не съм съжалявала ,че са ме наранявали - прощавала съм много тежки неща .Когато бях 12 годишна майка м ме учеше ,че не трябва да се доверявам на приятелките си защото ще ме наранят , а аз отвърнах ами да ме наранят - тогава още по ясно ще разбера кой е за мен и кой не - това е много хубаво дори .Всичко е урок , ако го кръстиш трудно ще е трудно , ако го кръстиш лесно ще е лесно - всичко е въпрос на усилия , силна воля и желание за учене на житейските уроци.И.... не забравяйте да взимате пример от децата!Те са най - големите емпати без да го осъзнават .
The A.
Престанете да се жалвате. Да си емпат е лесно - усещаш всичко в хората. Има вариант, в който усещаш болката на растенията, на животните, дори на Земята като цяло. Тогава може да се жалвате, да си емпат е просто basics shit.
Виж още отзиви
Коментирай
loading...