Назад  |   Начало  »  Медия  »  Любопитно  »  Самоконтрол и мотивация  »  Защо емпатите разпознават толкова лесно фалшивите хора?

Защо емпатите разпознават толкова лесно фалшивите хора?

Защо емпатите разпознават толкова лесно фалшивите хора?

Емпатите не само изживяват чуждите емоции като свои, те много добре разпознават и реалните хора от фалшивите. Как точно правят това?

Те могат да усетят вълка в овча кожа

Може би една от най-значимите черти на емпатите е способността им да разпознават фалшивите хора от реалните. Често хората се правят, че имат много добри намерения, докато в действителност ни мислят най-лошото. Емпатите виждат истинските дълбоки намерения, отвъд лъжливата повърхност.

Усещат, когато човека срещу тях е несигурен

Често хората играят фалшива роля, не защото са злонамерени, а по-скоро, защото се чувстват неудобно от истинската си същност. Емпатите усещат кои хора са несигурни в себе си и поради това слагат фалшива маска.

Емпатите усещат, когато някой ги лъже

Емпатите имат рядката способност да усещат кога някой си измисля история, лъже за нещо или доукрасява нещата, за да са в негова полза. Това е много ценно качество, което им помага много в избора на приятели и правилната реакция в определени ситуации.

Усещат кога хвалбите са фалшиви

Фалшивите хора се опитват по всякакъв начин да ни заблудят с хвалби и фалшиви обещания. Емпатите обаче веднага надушват това, разпознават фалшивите герои и предпочитат да нямат нищо общо с тях.

Емпатите усещат омразата, която таят другите хора

Емпатите са като сензори за омраза и веднага усещат, негативните мисли, които минават през съзнанието на другите хора. Освен омразата те усещат и яда, който се трупа, когато не можем да се справим с дълго трупани чувства. Те могат да ни помогнат като ни кажат, когато започнем да се движим в правилната посока и се разтоварваме от това излишно емоционално бреме.

Рейтинг: 4.0/5 на базата на 20 оценки
прегледи 72688

Препоръчани продукти

Коментари за Защо емпатите разпознават толкова лесно фалшивите хора?

 1. .

  Много добре написано за хората,които имат подобни усещания!

 2. 1.

  a kak mogat da se pazyt

 3. 2.

  Като станата по-силни.

 4. 3.

  е защо де защо ?!?!? баати тъпата статия :D

 5. 4.

  Hahahaha,e oti??

 6. 5.

  Добре би било чосек да притежава поне част от тези умениия особен9 фалша и омразата но,,,

 7. 6.

  При мен много често се получава - значи аз съм емпат :)

 8. 7.

  Всичко е навик - емпатите са 'свикнали' да обръщат внимание повече на околните! Тогава това чувство се изостря - като мускул който редовно се тренира, той става силен. Въпросът е той да е в хармония със самият себе си. Тогава стават чудесата

 9. 8.

  не е никак лесно да си емпат, това е страшно натоварващо качество/способност, защото в света, в който живеем фалшивите и злобните хора са навсякъде, и е отчайващо, че не можеш да усетиш един истински човек, да познаваш един чист човек. Понякога си мисля, че бих живяла по-спокойно, ако не ги усещах тези неща. Колкото и да не е за вярване, има такива хора - емпати, за съжаление и аз съм една от тях, но ми е много трудно, защото искам да има повече хора, на които мога да се доверя, и да знам, че когато говоря с тях, казват истината. Това не е някакво болестно състояние на липса на доверие към някого, а просто някаква по-силно развита способност при някои хора.

 10. 9.

  Анелия, разбирам те, повече от пракрасно.... за съжаление има много фалшиви хора, така е.. Има таква, които слагат маска, за да си замаркират истинската си същност, под тогове болка, обида, от която се срамуват или ,защото ги е страх да не бъдат наранени.. Но повярвай ми също светът е изпълнен и с все повече , честни и истински хора, на които човек би могъл да се довери. Види ли ги - веднага се разпознават, а по прочетеното оттеб виждам,че ти си една от тези просветени души:)) В момента хората са гладни за човечност, добрина, красота имат нужда да обичат и бъдат обичани, приети такива каквито са.. Истината е ,че всеки един от нас в изконнатаси същност е Любов.. Носи божественото у себе си, част от Сътвоението на цялото..Няма лошо души и хора, има само объркани същества изгубили се някъде по пътя , нуждаещи се за капчица светлина и любов, за да се намерт отново.

 11. 10.

  Престанете да се жалвате. Да си емпат е лесно - усещаш всичко в хората. Има вариант, в който усещаш болката на растенията, на животните, дори на Земята като цяло. Тогава може да се жалвате, да си емпат е просто basics shit.

 12. 11.

  Аз никога не съм съжалявала ,че са ме наранявали - прощавала съм много тежки неща .Когато бях 12 годишна майка м ме учеше ,че не трябва да се доверявам на приятелките си защото ще ме наранят , а аз отвърнах ами да ме наранят - тогава още по ясно ще разбера кой е за мен и кой не - това е много хубаво дори .Всичко е урок , ако го кръстиш трудно ще е трудно , ако го кръстиш лесно ще е лесно - всичко е въпрос на усилия , силна воля и желание за учене на житейските уроци.И.... не забравяйте да взимате пример от децата!Те са най - големите емпати без да го осъзнават .

 13. 12.

  И аз съм емПатка ;)

 14. 13.

  По смешен текст не бях чел. Емпатите се лъжат много лесно, когато се имитира чувственост. Нивото на въздействие приглушава здравия им разум. Интелекта свързан с ограничена доза емпатия е много по-опасна, от това да си чист емпат или силно изразен такъв.

 15. 14.

  Да така е емпатите могат да бъдат лесно излъгани, при всички положения се налага да станат по -силни

Подобни статии

Лъжат ли адвокатите?

Лъжат ли адвокатите?

Един адвокат имал жена и 12 деца. Семейството трябвало да се премести в нова къща, но на адвоката му...