Назад  |   Начало  »  Медия  »  Любопитно  »  Космос и непознати терит...  »  Живота след смъртта съществува – призна известен мозъчен хирург

Живота след смъртта съществува – призна известен мозъчен хирург

Живота след смъртта съществува – призна известен мозъчен хирург

Виден хирург, който до скоро отхвърляше идеята за живот след смъртта, каза че преразглежда решението си след преживяна опитност извън тялото, която го е убедила в съществуването на рая.

Завършилият в Харвърд неврохирург д-р Ебен Александър, изпаднал в кома в продължение на 7 дни през 2008г., след прекаран менингит. По време на болестта си д-р Александър казва, че част от мозъка му, която контролира човешката мисъл и емоция се е изключила и след това той е изпитал нещо толкова дълбоко, което му е дало научни основания да вярва в това, че съзнанието продължава своя живот след физическата смърт. В едно есе промотиращо книгата му „ Доказателствата за Рая”, публикувано в американското списание „Newsweek”, д-р Александър споделя, че е бил посрещнат от красива, синеока жена на някакво въображаемо място сред големи пухкави бели и розови облаци.  Там присъствали и много „блестящи същества”.  В есето си доктора споделя: „Птици? Ангели? Тези думи се появиха в съзнанието ми, когато пишех моите спомени. Но тези определения не отговарят на съществата, които срещнах там. Те просто бяха много по-различни от всичко, което познавах до сега на тази планета.  Те бяха по-напреднали, по-висши форми на живот. Красиво песнопение идваше отгоре и аз се чудех дали тези крилати създания го излъчват. Звукът беше осезаем и почти материален, обливаше ме като дъжд. Можех да го почувствам върху кожата си, но без да ме намокри.”

Доктор Александър споделя, че преди е чувал истории от пациенти за опитност извън тялото, но ги е пренебрегвал, като ги е смятал за самозалъгване. Сега след преживяното той напълно е преразгледал решението си и добавя: „Знам много добре колко необикновено и невероятно всичко това звучи. Ако преди тази моя случка някой ми беше казал, че е изпитал подобно нещо, дори той да е доктор, щях да съм убеден, че той се намира в някаква сериозна заблуда. Но това, което се случи с мен изобщо не беше халюцинация, а беше много по-реално от всяко друго събитие в живота ми. Това включва дори сватбеният ми ден и раждането на двамата ми сина. Аз съм прекарал десетилетия практикувайки неврохирургия в някои от най-елитните медицински центрове в света. Знам, че моите колеги се придържат към теорията, че мозъкът ни и по-специално мозъчната кора, генерира съзнанието ни и че ние живеем във вселена, лишена от всякакъв вид емоция. Сега осъзнавам, че Бог и Вселената ни даряват с безусловна и безгранична любов, затова аз повече не съм поддръжник на тази теория. Това което се случи с мен унищожи напълно старите ми разбирания.”

Рейтинг: 4.7/5 на базата на 14 оценки
прегледи 28593

Препоръчани продукти

Коментари за Живота след смъртта съществува – призна известен мозъчен хирург

 1. .

  Единственото,което ме смущава е това,че е написал книга и тя ще му носи доходи.Смятам,че е напълно достатъчно една подобна статия,няколко изявления по TV-то и пак ще научат достатъчно много хора.Но "промоция на книга" звучи малко комерсиално.

 2. 1.

  да вярно е

 3. 2.

  Предполагам , че е паднала някоя греда върху главата му , затова си е променил мнението ...

 4. 3.

  da viarvamv tova i e taka na zemiata sme malki bebeta i ne go osuznavame virvam che chte se vidi.


 5. 4.

  да А3 вярвам

 6. 5.

  As wqrwam.

 7. 6.

  Аз вярвам

 8. 7.

  Аз вярвам

 9. 8.

  I az vyarvam!

 10. 9.

  Bezbroi istorii sme 4uvali i vsi4ko tova ot hora koito sa preziveli takiva slu4ki...Tezi koito ne viarvat ,rano ili kasno vse ne6to 6te preziveiat,bilo sled zagubata na blizki ili pri opredelena situacia,taka ,4e i te niakoi den 6te promeniat mnenieto si...vapros na vreme i preziviavane!

 11. 10.

  Много е вероятно

 12. 11.

  Много е вероятно

 13. 12.

  iska mi se tova da e istina

 14. 13.

  има вечен живот и прераждане вярвам но ние хората трябва да правим добро на никого да вредим защото има вазмездие

 15. 14.

  Porednite gluposti na tarkaleta!Jivotut e samo edin!Za tova,da go jiveem na MAX!

 16. 15.

  БЕЗ ДА МИ ПИШЕ КНИГА ТОЗИ Д-Р,ТРЯБВА НАИСТИНА ДА СИ ПОТЕКЛО НА МАЙМУНА,ЗА ДА НЕ СИ РАЗБРАЛ,ЧЕ СМЕ ТВОРЕНИЕ НА БОГА.ДА-ИМА ЖИВОТ СЛЕД СМЪРТА,ЗАМИСЛЕТЕ СЕ....

 17. 16.

  do Levski ::dai primer de

 18. 17.

  Даваха историята за този лекар по national georaphic мисля че предаването се казваше паранормално и доста интересно беше тогава даваха и за едно момиче което имаше проблем със сърцето.

 19. 18.

  Слава Богу, че лекаря е направил такова заключение, дано му е за спасение.

 20. 19.

  iska mi se da e vqrno.

 21. 20.

  vqrvam

 22. 21.

  Има доказателства много за това,че душата е вечна енергия,която се вселява периодично в други тела

 23. 22.

  В библията пише ясно-,,От пръст ви направих,и на пръст ще станете ,,...........останалото е :Ерес...

 24. 23.

  Viarvam,dusata ne umira.

 25. 24.

  i smene se slu4i bqv klini4na koma

 26. 25.

  Предпплагам, че наистина съществува живот след живота на земята. Вярвам в това чудо !! Още от траките имало подобно вярване !

 27. 26.

  znai che bog raboti s teb iii iska ti da badesh spasen, ima jivot sled smarta vqrvaii v bog i toi shte te izbavi ot vasqka nemosht zashtoto raq i ada sa realni mesta kolkoto i da ne vqtvate

 28. 27.

  Eklisiast 9:5,10 i Yoan5:28,29

 29. 28.

  защо някой трябва да ни каже когато на под съзнателно ниво всички го знаем

Подобни статии