PANDEA BEAUTY - ТОПЛАТА КРАСОТА НА ПРИРОДАТА
Назад до Технологии и развитие

Екипът на Мартин Фусенегер планира да постигне пълен контрол върху биологичните функции на тялото ни

Факт е, че тибетските монаси могат да контролират температурата на телата си, през своите техники за медитация. И ако това е  предмет на дълга духовна практика, скоро ще можем да говорим за възможността да се контролират биологичните функции на тялото  ни, при това само със силата на ума и със специална технология, която се разработва в отделни научни институти по цял свят.
Идеята е проста - смесица от кибернетика и оптогенетика. Със силата на насочена светлина, клетката ще може да бъде контролирана. Кибернетиката ще управлява тези светлинни импулси и ще направлява какво точно да бъде сторено. Нещо повече, отколкото науката  да имитира работата на природата, като даде нови възможности за човека.
Идеята е да се имплантира светлочувствителен ген в човешките клетки, който да бъде управляван през потоци от светлина.  Предвижда се имплантът да се поставя по оперативен път и да се управлява безжично.
Проведен е експеримент, в който контролна група от 8 човека е управлявала 8 мишки, през специално имплантирани устройства.
Лидерът на международния екип от учени Мартин Фусенегер твърди, че експериментът е успешен, а за клинични проучвания и тестове  върху хора би могло да се говори най-рано след десетилетие. Ползата от възможността да управляваме телата си и да правим най - деликатните му настройки с огромна прецизност е безспорна. Така би могло да се контролира отделянето на инсулин, лечението на  много болести на клетъчно ниво, смятани до момента за нелечими. Песимистите твърдят, че това би дало и неограничена власт в  ръцете на хората, които владеят технологията, която за съжаление ще може да бъде използвана и с лоши помисли.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 2 оценки

Отзиви

Коментирай
loading...