Назад  |   Начало  »  Медия  »  Любопитно  »  История, митове и легенд...  »  Древна психологическа система за разгадаване характера на човек, според цвета на неговите очи

Древна психологическа система за разгадаване характера на човек, според цвета на неговите очи

Древна психологическа система за разгадаване характера на човек, според цвета на неговите очи

Човешкото лице би могло да възприеме като една неразгадана физическо-емоционална карта. Смята се, че група от хора може да имат сходни черти на характера предопределени от цвета техните очи, също както при зодиалкалните знаци. 

 

 

Лешникови очи: Хората с лешников цвят на очите се определят като елегантни и фини души. Те са независими и смели хора, които обичат разнообразието и винаги са готови да се впуснат в изучаването на нови и непознати неща. Повечето от тях са забавни и много спонтанни. В някои ситуации приемат думите твърде лично и са склонни да бъдат раними за незначителни неща. 


Зелени очи – Смята се, че хората със зелени очи са мистични личности. Имат силно любопитство към заобикалящия ги свят. Обичат природата, а интелигентността им е развита на много високо ниво. Имат силна жажда за живот и се стремят да живеят пълноценно, в хармония с природата. Понякога обаче, ревността може да бъде тяхната отрицателна черта.

Кафяви очи (пъстри) – Хората с кяфяв цвят на очите се смятат за привлекателни, чаровни и доста уверени личности. Винаги са готови да създадат нови приятелства, проявяват учтивост и загриженост. С лекота могат да подобрят настроението ви и да ви разсмеят. Любящи и грижовни, обичат семейството и домашния уют. Като отрицателна тяхна черта, понякога се откроява прекалената им упоритост и желание за лидерство.

Дълбоко кафяви очи – Надеждни и много отговорни личности. Обичат предизвикателствата и не се спират пред нищо, за да постигнат успех или за да докажат правотата си. Не оставят приятели в нужда, но и не разкриват докрай личният си живот. Обичат да са обградени от близки хора. Често са доста потайни и трудно можете да разберете какво са намислили, това е и водещата отрицателна черта в техния характер.

Сини очи – Хората с този цвят се свързват с младостта и красотата. Синеоките хора имат дълготрайни отношения с партньора, те са наблюдателни и умни. Добри лидери и духовни водачи. Притежават развито аналитично мислене, гъвкава нагласа към околните, открояват се като много дейни лица в работната среда. Като недостатък може да се отбележат моментите на гняв и ярост, в които са способни да забравят добрия тон.

Рейтинг: 4.5/5 на базата на 10 оценки
прегледи 11123

Препоръчани продукти

Коментари за Древна психологическа система за разгадаване характера на човек, според цвета на неговите очи

  1. .

    Синьо-зелени и пъстро-зелени няма ли?

Подобни статии

Загадките на дълбините

Загадките на дълбините

От древни времена се говори за мистиката на океаните и купищата съкровища намиращи се в техните дълб...