Назад до Природа и здраве

Гледане на Слънцето – за по-добро здраве и развитие на телепатични способности

Тази древна техника прави чудеса за човешкото тяло и това не е мит. Става въпрос за директно гледане на Слънцето (Sungazing), известно още като Слънчево хранене. Това гледане на Слънцето е често срещана част от много религиозни и духовни практики в миналото. Много древни цивилизации, сред които египтяните, маите и индианците са вярвали в силата на Слънцето.

Те твърдо са вярвали, че Слънцето и здравето са взаимосвързани и че Слънцето има силата да изцелява много болести, да изпълни човешкия организъм с енергия и дори да засити глада. Някои древни култури вярвали, че гледането на Слънцето подпомага развитието на телепатични способности.

Това може да звучи като екстремна научна фантастика, но духовно по-напреднали хора действително развиват своите телепатични способности. Както бе споменато по-горе това е практика, която включва директно гледане на Слънцето по време на изгрев или залез. Ако сте новобранци в тази практика трябва много да внимавате да не повредите зрението си. Първоначално се взирайте в слънцето за не повече от 10 секунди и постепенно всеки ден увеличавайте това време.

Хората, които се вглеждат в Слънцето често предпочитат да стоят боси на земята, докато изпълняват практиката. Много хора считат вглеждането в Слънцето като мит, но то е признато като полезна практика от редица учени.

Известния учен Никола Тесла също говори за тази практика и за способностите, които практикуващите придобиват. Неговите думи са много интересни: „Моята идея е, че развитието на живота ще доведе до форми на съществуване, които ще могат да си набавят енергия директно от Слънцето и няма да имат нужда от друга храна. Трябва веднъж завинаги да бъдат счупени оковите на ограниченията. Защо живите същества да не могат да получат цялата енергия, от която се нуждаят, за поддържане на всички жизнени функции от околната среда, а не чрез консумация на храна?“

Техниката за взиране в Слънцето като начин за лекуване на ума и тялото доби световна популярност благодарение на Хира Ратан Манек. За нейните огромни възможности говори факта, че тя събуди и интереса и бе тествана от НАСА.

Ето някои от основните предимства, които носи практиката на взиране в Слънцето:

  1. Директната слънчева светлина стимулира епифизната жлеза, която от своя страна повишава секрецията на серотонин и мелатонин, известни още като хормоните на щастието. Освен това тези хормони съдействат за повишаване на енергийните нива на целия организъм.
  2. Слънчевата светлина увеличава размера на епифизната жлеза. С напредването на възрастта епифизната жлеза обикновено се свива. Изследванията обаче показват, че хората, които практикуват гледане на Слънцето имат по-голяма епифизна жлеза.
  3. Смята се, че енергията от Слънцето подхранва нашето тяло и ум. Взирането в Слънцето ни помага постепенно за намалее и дори изчезне желанието и нуждата от хранене. Това от своя страна насърчава загубата на тегло по един напълно здравословен начин.

Древните цивилизации са разполагали с много техники, които са били ключът към разрешаването на много здравословни проблеми. Днес повече от всякога трябва да се опитаме да популяризираме тези древни техники и да се доверим на познанията на нашите предци. Много от тези знания и учения бяха изгубени в мъглата на времето, но ето че сега отново се обръщаме към тях и необятната енергия на Слънцето.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 4 оценки

Отзиви

Коментирай
loading...