Назад до Самоконтрол и мотивация

Връзка с Космическата енергия - истинският път към щастието

Традиционната наука все по-открито признава положителните ефекти, които носят практики като йога, медитация, акупунктура и т.н. Все повече хора осъзнават, че ние сме едни енергийни същества, които трябва да разберат, как заобикалящата ни енергия влияе на общото благосъстояние. Древните Даоистки учения проповядват, че ние всички сме свързани помежду си, нещо което наскоро беше доказано и от съвременната квантова физика. Космическата енергия на Вселената е достъпна за всеки, стига да отвори сърцето, душата и съзнанието си за нея. Само така можем да се свържем с потока любяща енергия, който ни заобикаля. Игнорирайки тази невероятна космическа енергия, ние оставаме затворени в себе си, няма как да реализираме пълния си потенциал и да изживеем един наистина пълноценен живот. Ако искате да получите достъп до тази положителна енергия и да се къпете в нейното изобилие, трябва да направите няколко значителни промени в начина си на живот. Представяме ви най-важните неща, които трябва да направите, за да се свържете с космическата енергия и да я привлечете в живота си.

Оценете какви нива отрицателна енергия задържате в себе си

Понякога ние дори не осъзнаваме как се обграждаме с негативизъм. Това може да задържа и привлича лоши ситуации и хора в живота ни. За да ви помогнем да оцените нивата на отрицателна енергия, сме ви подготвили няколко въпроса. Всичко започва с промяна на самосъзнанието. Ето и въпросите, на които трябва да си отговорите на спокойствие:

  • Оплаквате ли се постоянно или само понякога?
  • На кое обръщате повече внимание – на лошите неща в света или на добрите? Това може да включва мисли за лошото време, ужасния трафик, идиотското правителство, което управлява държавата, отвратителната икономика, глупавите закони и т.н.
  • Критикувате ли всичко и всички или само някои хора?
  • Интересувате ли се от всичките бедствия и трагедии, които се случват по света?
  • Можете ли да игнорирате поредните негативни новини по телевизора?
  • Интересуват ли ви проблеми на „звездите“ в безбройните реалити предавания?
  • Обвинявате ли се постоянно или само в определени ситуации?
  • Вярвате ли, че имате контрол над нещата, които се случват в живота ви?
  • Чувствате ли се като жертва? Обсъждате ли неща, които други хора са сторили на вас?
  • Изразявате ли благодарност за нещата, които се случват в живота ви или сте благодарни, едва когато постигнете някаква цел?
  • Усещате ли, че нещата се случват за вас или мислите, че те се случват чрез вас?

Иска се кураж, за да бъдем честни към себе си и да приемем, че сме прекалено негативни. Ние сами създаваме нашия житейски опит. Космическата енергия около нас ни превежда през тези преживявания, но от нас зависи дали ще се възползваме от тази енергия, посредством изразяването на благодарност. Когато изразяваме благодарност за всичко, което ни се случва, независимо дали е добро или лошо, ние ще привлечем повече положителна енергия в живота си.

Ограничете егото, което постоянно критикува и се съмнява

Всеки човек в даден етап от живота си се бори с негативното мислене и съмненията, продиктувани от егото. Много хора често си казват: „Нищо хубаво не ми се случва“, „Никога няма да успея да направя това“, „Никога няма да си намеря подходяща работа“. Целият този вътрешен шум идва от егото. Понякога то дори ви наранява дълбоко, като си мислите неща от сорта на: „Аз съм ужасен човек“, „Не заслужавам да бъда щастлив“ и т.н. Всичко това ви изпълва със заблуда и съмнения. Ако не ограничите влиянието на този негативен вътрешен диалог ще се отдалечите от космическата енергия – Ци, която винаги е на ваше разположение. Трябва да поемете контрол върху мислите си. Успокойте и балансирайте мислите, за да можете да се свържете с космическата енергия.

Окуражавайте се, за да се освободите от негативността

Всеки ден трябва да се мотивираме вътрешно, за да се справим с негативизма, егото, стреса, объркания свят и т.н. Представяме ви няколко примерни утвърждения, които е добре да казвате на глас всеки ден или да ги държите в писмен вид на видно място. Разбира се всеки сам може да си създаде такива утвърждения в зависимост от начина на живот, личната нагласа, конкретните нужди и т.н. Ето някои от най-силните и ползотворни утвърждения:

  • Какво мислят за мен хората си е техен проблем, не мой.
  • Свободен съм да бъда себе си.
  • Животът не е перфектен, но съм сигурен, че е страхотен.
  • Нормално е понякога да има дни, в които не ми върви.
  • Дори в тежките моменти има толкова много неща, за които да съм благодарен.
  • Всяко преживяване е просто още един важен житейски урок.
  • Не всичко трябва да остане такова, каквото е било.
  • Да сгрешиш е първата стъпка към това да си прав.
  • Няма за какво да се придържам за нещата, които ме дърпат назад.
  • Щастието ми днес е просто резултат на моето мислене.
  • Правенето на излишни драми и осъждането на другите е просто загуба на съвършеното щастие.
  • Мога да направя света по-щастливо място.
  • Усилията си струват.

Освободете се от всички ограничения на тялото, ума и духа

Енергиите на Земята, Слънцето и Вселената ни влияят чрез по-високите измерения на фините енергии на физическо, етерно и духовно ниво. Много е лесно да гледаме само физическата страна на нещата и да вярваме, че всичко, което има значение, е това, което преживяваме във физическия свят. Не трябва да забравяме обаче, че нашето енергийно поле и дух също са в контакт с необятната космическа енергия. Ако си припомняте постоянно тези връзки ще успеете да се свържете с по-високи енергийни нива на Вселената и ще преживеете по-дълбока трансформация на всички нива – в тялото, ума, духа и душата.

Практикувайте медитация

Медитацията започва с кратки ежедневни практики, които за повечето хора са свързани с отпускане на ума и неподвижно стоене в седнало положение. Колкото по-често и продължително медитирате, толкова повече космическа енергия ще достига до тялото ви. Тази енергия ще премине през цялото съзнание, тяло и дух на истинската ви същност. С необходимото постоянство ще можете да медитирате все по-дълго, като същевременно ограничавате все повече мислите си. Накрая прозренията на Вселената ще достигат много по-лесно до вас, ще получите по-голяма яснота и ще обогатите значително живота си.

Процесът по привличане на повече космическа енергия в живота ви ще хармонизира и балансира връзката с Дао. Това е едно от основните взаимодействия в живота на всички нас. От вас зависи в каква степен искате да се възползвате от връзката с космическата енергия. За целта обаче, първо трябва да отворите съзнанието си за нея.

Рейтинг:
4.6/5 на базата на 5 оценки

Отзиви

Коментирай
loading...