Назад до Природа и здраве

6 бързи и ефективни начина за лечение със сода бикарбонат

Сода бикарбонат или натриев бикаронат е естествено вещество, което спомага за регулирането на Ph в организма. Качествата на содата са изпитани през годините в редица рецепти за здраве и красота предавани от поколения наред.

 

 

Храносмилане и киселини

Всички познаваме метода за премахване на неприятните киселини в стомаха. Половин чаена лъжичка сода бикарбонат се разтваря в половин чаша вода. Количеството се изпива от 1 до 2 часа след хранене.

Паста за зъби, паста при афти

За да почистете зъбите и устната кухина смесете една чаена лъжичка сода за хляб с 1 чаена лъжичка вода. Готовата смес добавете към пастата за зъби или използвайте самостоятелно. Ако имате болезнени афти смесете содата за хляб с 1 лъжичка пчелен мед и наложете върху засегнатото място

Пърхот

Добавете 1 чаена лъжичка сода за хляб към флакона със шампоан. Разклатете добре и използвайте в продължени на няколко седмици до премахване на пърхота. Като превантивна мярка използвайте веднъж или два пъти в седмицата. Бъдете внимателни, ако вашата кожа е чувствителна или раздразнена.

Леко възпалено гърло

Гаргарата със смес от сода за хляб и вода може да помогне за облекчаване на болки в гърлото. За да постигнете добри резултати правете гаргарата на всеки 4 часа.

Успокояване на слънчеви изгаряния и ухапвания от насекоми

Содата за хляб успокоява ефикасно кожата след слънчеви изгаряния и други раздразнения. Просто смесете содата с малко вода до образуването на гъста каша и нанесете върху засегнатата област. За слънчеви изгаряния разтворете содата за хляб на водна баня и намокрете засегнатото място.

Бъбречна недостатъчност

Според проучване на Американското дружество по нефрология, една малка доза сода за хляб би могла да спомогне за възпирането на хронично бъбречно заболяване.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 2 оценки

Отзиви

За кашлица- мед със сода се яде.
Донев
За възпалено гърло и най-вече сливици - директно обтриване с измит и мокър пръст натопен в сода бикарбонат, като се прониква и зад тях, и почти в гърлото. Малко е гадно, предизвиква позиви за повръщане, но ГАРАНЦИЯ, че действа! С 2-3 обтривания и забравяте за проблема!
Виж още отзиви
Коментирай
loading...