PANDEA BEAUTY - ТОПЛАТА КРАСОТА НА ПРИРОДАТА
Назад до Самоконтрол и мотивация

6 кармични закона, които могат да преобразят живота ни

Кармата е доста абстрактно понятие за повечето хора. Много са изградили една монотеистична концепция за това, че съществува Бог или Богиня, които раздават на хората добра и лоша карма. Нещата обаче не стоят по този начин.

Живота ни може да се разгледа като една кутия, която когато правим добрини запълваме с добри неща и обратно, когато правим нещо лошо, запълваме с лоши неща. През целия си живот на случаен принцип ние издърпваме нещо от тази кутия. Колкото повече добрини правим, толкова по-вероятно е да издърпаме нещо добро от кутията.

Тук не става въпрос за съзнателен избор, а всичко е оставено на случайността. Това означава, че правенето на добри дела не винаги ще бъде възнаградено, но и правенето на лоши дела не винаги ще бъде наказано. Има нещо много по-съществено и важно. Това е как ще живееш целия си живот.

Представяме ви 6 кармични правила, които имат силата да преобразят живота ви.

Не можем да получим това, което искаме, освен ако не сме пряко ангажирани.

Това е нещо, което всеки човек забравя в определен етап от живота си, но е самата истина. Ако искате нещо да се случи в живота ви, трябва да действате активно, за да го постигнете. Не може винаги да се надяваме, че нещата просто ще се случат, както искаме, без необходимите усилия. Не можем да си позволим да разчитате на това.

Трябва да умеем да контролираме себе си.

В края на деня, единственото нещо, над което имаме контрол, сме самите ние. Не можем да контролираме, това което вършат другите, но носим пълна отговорност за собствените си действия.

Животът ни е наше собствено творение.

Тъй като единственото, което може да контролираме сме самите ние, живота, който водим е наше собствено творение. Ние сами решаваме в коя посока да поемем и сами контролираме собствената си съдба.

Историята ще се повтаря, докато не се научим.

Едно от най-великите правила на кармата е, че докато не научим урока си, ще продължаваме да правим едни и същи грешки. Историята ще се повтаря, докато не научим нещо. Това важи, както за цели нации, така и за отделни личности.

Нещата, които ни се случват имат стойност, само когато сме работили усилено за постигането им.

Когато създаваме нещо ценно, то на практика няма никаква стойност, освен ако не сме работили усилено по него. Истинската стойност на нещата не идва от това колко сме похарчили за тях, а от това, колко усърдно сме работили, за да ги получим.

Най-големите лични победи са тези, които са от полза за всички.

Ако забогатеем това е добре само за нас, но най-големите победи са тези, които облагодетелстват всички, а не само отделния човек. Отдадеността на обществото носи голямо положително кармично влияние, което от своя страна осигурява огромна подкрепа.

 

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 3 оценки

Отзиви

Коментирай
loading...