PANDEA BEAUTY - ТОПЛАТА КРАСОТА НА ПРИРОДАТА
Назад до История, митове и легенди

Как пръстите и ноктите определят вашия характер и произход?

През вековете различните култури са изучили различни начини за бързо определяне на характера на даден човек, само с един поглед.

Тези теории и вярвания свързват части на тялото с определени типове характер. Едно от тези вярвания е, че размера и формата на ноктите може да даде моментална представа за това що за човек сте.

В миналото дори е имало наука, която е изследвала различните характеристики, основани на измерванията на черепа. Вярвало се е, че разстоянието между очите може да определи дали даден човек има творчески заложби.

Съвременните тенденции обаче се фокусират върху формата на ноктите. Първоначално тези теории придобиват популярност в Азия, но бързо се разпространяват из Европа.

Представяме ви тълкуванието на различните характери, според снимката по-горе. Сравнете формата на ноктите си с тези от картинката и вижте дали описанието отговаря на вашата личност:

  1. Дълги вертикални нокти – хората с такива нокти имат благ характер, голямо въображение и са творчески настроени. Добри събеседници са и не обичат да изпадат в конфликтни ситуации.
  2. Широки нокти – тези хора са искрени, лесно раздразними и с подчертана теоретична насоченост. Добре преценят действията си и не вършат глупави неща. Винаги казват истината и често дават съвети на другите.
  3. Номер 3 и 4 (кръгли и с яйцевидна форма) – тези хора са спокойни, положителни и разумни. Живеят със свой собствен ритъм и не позволяват на дребните неща да влияят негативно на живота им. Те са неповторими и забележителни, поради което са обградени от много истински приятели.
  4. Квадратна форма на ноктите – това са истински лидери, силни, сръчни и смели. Те са винаги сериозни в действията си и хората виждат в тях лидери. Имат обаче и нежна страна, която показват само на най-близките си приятели.
  5. Номер 6 и 7 (изправен или обърнат триъгълник) – това са умни, иновативни и оригинални личности. Перфекционисти са във всяко едно отношение. Мислят по-бързо от останалите и имат заложби да се превърнат в истински гении. Останалите хора са просто очаровани от тях.
  6. Бадемовидни нокти – лоялни, искрени и приятелски настроени. Тези хора са много мили, но отстояват твърдо позицията си, когато е необходимо. Останалите се радват на компанията им и харесват начина по който намират решения на проблемите.
  7. Нокти с мечовидна форма – вдъхновяващи и продуктивни визионери, които винаги са фокусирани върху това с което се занимават. Те преследват дългосрочните цели и гледат по-глобално на нещата. Влияят много положително на околните и ги вдъхновяват да израстват.

Открийте какви са корените ви според формата на пръстите на краката

Според някои проучвания формата на пръстите на краката определя от къде произлизат предците ви. Открийте коя форма отговаря на вашите крака и разберете от къде произлизате:

Настроени сте скептично към горната снимка? Представяме ви няколко факти, които подкрепят връзката между формата на краката и произхода.

  1. Човешкия геном определя няколко физически фактора, като кожата, косата, цвета на очите, формата на тялото и крайниците и още много други.
  2. Човешката морфология зависи от наследството (антропометрия).
  3. Има изследвания, които показват ендемични племенни/семейни характеристики, като липса на пръстови отпечатъци (adermatoglyphia). Например голям брой от баските имат тази отличителна черта.
  4. Трябва да помислим и върху смесения произход, тъй като през последните 500 години почти всички раси са се смесвали. Поради това много рядко се срещат т.н. чисти родословия.

Това не е всичко според размера на отделните пръсти на краката могат да се разберат и някои от личностните характеристики:

Дълъг втори пръст – тези хора имат лидерски качества. Обичат да командват и нещата да се получават според техните планове. Всички владетели от древните египетски и хавайски кралски семейства са имали дълъг втори пръст на крака.

Прекалено малък последен пръст – означава, че имате детска природа с игриво чувство за развлечения.

Вторият пръст на левия крак лежи върху големия пръст – това е знак за сантиментален и носталгичен характер.

Малкият пръст е под ъгъл – неконвенционален характер. Ако можете да мърдате малкия си пръст значи изпитвате някакво безпокойство и имате нужда от постоянна промяна.

Какво разкрива за вашата личност различната дължина на пръстите на ръката?

Сравнете дължината на показалеца и безименния си пръст . Вижте картинката по-долу и разберете кой е вашия тип. След това прочетете описанията за всеки тип и разберете дали отговарят на вашата личност.

А) Казват, че хората с по-дълъг безименен пръст от показалеца са много красиви на външен вид. Те излъчват чар, който останалите намират за неустоим. Те са по-агресивни и решителни хора и обичат да поемат рискове. Учените са установили, че тези хора изкарват повече пари от хората с по-къси безименни пръсти.

В) Хората с по-дълги показалци от безименния пръст са много самоуверени и понякога дори арогантни. Те обичат усамотението и не харесват, когато някой прекъсва покоя в свободното им време. Не са от типа хора, които предприемат първата стъпка, когато става въпрос за взаимоотношения, но винаги приемат и оценяват вниманието, което получават.

С) Хората с еднаква дължина на показалеца и безименния пръст обичат мира и спокойствието. Когато попаднат в конфликтна ситуация се чувстват много неудобно. Те са добре организирани и гледат да се разбират с всички. В интимните взаимоотношения са много верни и обгръщат с нежност и грижа своите партньори.

Рейтинг:
4.3/5 на базата на 6 оценки

Отзиви

vsichko si savpada ☺
Виж още отзиви
Коментирай
loading...