PANDEA BEAUTY - ТОПЛАТА КРАСОТА НА ПРИРОДАТА
Назад до Самоконтрол и мотивация

Как да променим енергията извираща от емоциите и да създадем енергиен щит около себе си

Връзките са истински дар, без значение дали даряваме или получаваме обич. Съзнателното споделяне с друго човешко същество има невероятно балансиращо действие. Съществуват обаче 5 много разпространени начина за преобразуване на енергия, свързана с емоциите, която може да причини конфликти в рамките на една връзка.

Какво ще направите, ако внезапно ви обземе необоснован гняв или отрицателни емоции? Нашето вътрешно усещане обикновено ни кара да се защитаваме, което е естествена реакция в отговор на отрицателните енергии. Всичко това е дело на егото, което създава един поведенчески модел. Този модел на егото може да бъде разбит само с целеустременост и осъзнаване.

Емоциите отразяват движението на енергията и са уникално средство на човешкото тяло, което носи чувства и творческа мисъл. Хората, чието съзнание е с по-висока вибрация, имат по-малко отрицателна енергия и поради това показват по-малко отрицателни емоции. Те са като едни живи „светци“, които бродят по земята и не таят омраза към никой и нищо.

В момента няма много такива „светци“ на планетата, въпреки че броят им непрекъснато нараства. Все повече хора са наясно как да преобразуват отрицателните енергии свързани с емоции и да се справят с тях по един съвсем нов начин.

  1. Гняв – Това е най-честия начин за отстраняване на негативните енергии. Гневът обикновено се задейства, когато някой почувства болка или когато се отключи някаква дълбоко вкоренена емоция от детството или дори от минал живот.
  2. Плач – Някои хора плачат, за да освободят болезнени спомени. Това е характерно най-вече за жените, тъй като повечето мъже избягват да показват чувствата си. Когато човек се влюбва или се ражда дете например, сърдечната чакра се отваря и позволява на плачът да бъде ценен инструмент за трансформиране на енергиите. Не е толкова важно да знаем откъде идват тези енергии, колкото да им позволим да преминат и да бъдат изхвърлени.
  3. Сарказъм – това е бърз начин да преминем през отрицателната енергия, използвайки малко хумор и смях. Това е парадоксален начин да се освободим от негативна енергия. Преобразуването на лошата енергия в хумор е един чудесен начин за повишаване на вибрацията.
  4. Пасивно агресивно поведение – Хората, които действат покорно и нерешително, за да привличат конфликти, използват това като средство за преместване на енергия, без да се създава самия конфликт. Егото обича да прави това, защото тогава казва: „Аз не започнах този спор, следователно вината не е моя.“ Хората, които изразяват пасивна агресия обикновено не осъзнават действията си и винаги мислят за себе си като жертва.
  5. Депресия – депресията е начина на съзнанието да накара света на даден човек да застине на определена вибрация, така че да не може да изпитва положителни чувства и радост. Това може да доведе до дълги периоди на изолация и дълбоко нещастие. Хроничната депресия е екстремен начин да предизвика човек, че нещо трябва да се промени. Холистичния начин да се справите с депресията е да се раздвижи тази застояла енергия. Често причините за депресия трябва да се търсят на по-дълбоко ниво, за да се излекува основната причина. Психологията, енергийното лечение и хипнозата са по-добри методи за лечение на депресия от фармацевтичните продукти, които само облекчават симптомите, но не лекуват причината. При по-тежки случаи на депресия може да се наложи смесване на алтернативни терапии с лекарства за определен период от време, особено при хора, които имат мисли за самоубийство.

Ако нечия отрицателна енергия е насочена към вас трябва да се научите как да не я приемате като своя собствена. Това означава да признаете, че можете да им помогнете да се освободят от негативната енергия и да я преобразуват в позитивна.

Понякога нашата работа като любяща душа означава, че сме се съгласили да осигурим ситуации, които предизвикват определени емоции да изплуват на повърхността. Осъзнаването на това ни поставя в правилните рамки на съзнанието, да наблюдаваме, вместо да реагираме. Ако усетите, че някой не може сам да се избави от отрицателните енергии може да се опитате да помогнете като поговорите с него или предложите положителни енергийни упражнения.

Друга полза, която можете да осигурите за себе си и околните е създаване на енергиен щит, който не само ще държи негативната енергия далеч от вашата аура, но и ще спомага за трансформирането й. Ето един начин да създадете щит, който може да ви предпазва ежедневно:

Дишайте дълбоко няколко пъти – вдишвайте през носа и издишвайте през устата. Представете си, че сте дърво, и че краката ви са вкоренени дълбоко в Земята. Свържете се със сърцевината на Земята (сърцето на Земята) и си представете как земната енергия се влива във вас през коренната чакра, сексуалната чакра, сакралната чакра, докато накрая чистата земна енергия се загнезди в сърцето ви.

Представете си, че в около главата ви има ореол от златна светлина, което идва директно от Бог. Представете си, че тази светлина издига съзнанието ви и се влива директно във вашата коронна чакра, след това в чакрата на третото око, гърлената чакра и накрая отива в сърцето, където се смесва с енергията идваща от Земята.

Превърнете получената енергийна смес в топка от златна светлина, която след това се разширява като силово поле около вас. Повярвайте, че всички отрицателни енергии, които срещате по пътя си се абсорбират от това силово поле и се изпращат надолу в Земята, където се трансформират.

Дишайте дълбоко няколко пъти и благодарете на Вселената и на всички същества, които ви помагат да се освободите и преобразувате негативната енергия. След като изпълните всички стъпки вече ще сте създали щит с енергия идваща от Източника и проводник на енергия, който отива дълбоко в Земята.

Дон Мигел Руис го казва най-добре в книгата си „Четирите Споразумения“:

„Не приемайте нищо лично. Нещата, които другите правят не са заради вас. Това, което другите казват и правят е проекция на собствената им действителност, това са техни собствени мечти. Когато сте имунизирани към мненията и действията на другите, вие няма да станете жертва на излишно страдание.“ 

Друго важно нещо, което трябва да имате в предвид е, че ние привличаме това, което е най-подобно на нас от гледна точка на вибрациите. Ако някой ви е ядосан, това най-вероятно ще бъда отражение на собствения ви гняв и това е просто една следа, на какво ниво вибрира съзнанието ви. Знаейки това вие имате един чудесен дар, защото ще можете да задействате нуждата от по-дълбоко вглеждане вътре в себе си, за да видите източника на проблемите, и какво точно трябва да бъде излекувано.

Задължително трябва да се научим да бъдем отговорни към собствените си енергии, мисли и действия. Намеренията и действията да разпознаваме и реагираме по различен начин на ситуации ще разруши моделите на съзнание, които ни водят към безкраен повтарящ се цикъл на нещастие и липса на хармония.

Външния свят, който ни заобикаля е отражение на нашия вътрешен свят. Когато преобразуваме енергиите вътре в нас се променя и заобикалящата ни среда. Мястото на трансформация е центъра на сърцето, който е направен от най-висшата вибрация на любовта. Намерете центъра на сърцето си и съществувайте в неговата орбита.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 2 оценки

Отзиви

Наталья Стоянова
Благодаря! Полезно е особено в такива времена, както сега. Най-вече практика.
Ok
Виж още отзиви
Коментирай
loading...