Назад до Космос и непознати територии

Какво да очакваме от последния за годината Ретрограден Меркурий

Меркурий ще е ретрограден за последен път през 2017 г. от 3-ти до 22-ри декември и ще ни напътства през последните дни от годината. Винаги, когато Меркурий е ретрограден е време за нашето съзнание да се поразходи малко в миналото. Тези пътувания на съзнанието към миналото ни дават възможност да размишляваме върху нещата и да стигнем до информация и изводи, които може би сме пренебрегнали преди.

Меркурий е пратеник на боговете и когато е ретрограден ни позволява да разкрием скритите истини или мисловни модели, които блокират нашето движение напред към поставените цели.

Меркурий има сила над съзнанието , а то е един от най-мощните инструменти, които имаме. Умът ни може да бъде толкова мощен, че да моделира нашата реалност и да промени начина, по който се чувстваме. Съзнанието определя и нашата вибрация. По-високите вибрации ни вдъхновяват и ни карат да предприемем действия, докато по-ниските вибрации ни карат да бъдем по-пасивни.

Когато Меркурий е ретрограден ние можем да използваме по-голяма част от нашия подсъзнателен ум и да разберем нещата на едно по-дълбоко ниво. Може дори да получим послания от нашите духовни водачи, които да ни предначертаят пътят напред.

Това, което е уникалното за настоящия ретрограден Меркурий е, че той стартира на 3-ти декември, точно когато имаше и Супер Луна и слънцестоене. Тези две астрономически събития съчетани с ретроградния Меркурий ще ни помогнат до края на 2017 да се освободим от стари емоции и мисли, които ни дърпат назад.

По време на ретроградния Меркурий ние ще можем да изчистим мислите си и да започнем едно ново по-подредено начало, като добре си даваме сметка за минали грешки и несполуки. Енергията на ретроградния Меркурий ще ни помогне да преразгледаме нерешените проблеми от миналото и да се освободим от тяхната негативна енергия, която ни обременява.

Най-добрия начин да преминем през тази пречистваща енергия е като действаме бавно и си отделяме необходимото време. Не вземайте прибързани решения по време на ретроградния Меркурий, защото все още не разполагате с цялата необходима информация.

Много хора гледат на това астрономическо явление като на неудобство, но това всъщност е един подарък от съдбата. Ретроградния Меркурий ни осигурява достъп до едни скрити светове на съзнанието и ни помага да разберем себе си на едно съвсем ново ниво.

Сега не е момента да започнете нещо ново или да си поставяте нови цели. Това не е идеалното време и за важни разговори или да обсъждате идеи с други хора. Вместо това трябва да погледнете навътре към себе си. Време е да направите една ревизия на миналото и да помислите къде сте били и къде искате да отидете.

Основното в този декемврийски ретрограден Меркурий е пречистването и освобождаването на всички умствени блокажи и негативни модели на мислене през 2017, за да можете да навлезете в 2018 с една нова перспектива и нови възгледи. Ще имате много нови разбирания за нещата, но няма да видите цялостно картината до 22-ри декември, когато свършва ретроградния Меркурий. За да чуете съобщенията, които Меркурий е подготвил за вас трябва да отделите необходимото време, за да изчистите ума си от всякакви ненужни мисли и вътрешно говорене. Изчиствайки ума си ще можете да получавате съобщенията по-ясно и да наблюдавате съзнанието си от едно по-спокойно място. Преподаването и отразяването на всякакви мисли и чувства, които се появяват, също биха били много ценни по това време.

Ретроградния Меркурий често може да донесе много яснота, така че, ако търсите насоки, медитация и съзнателно вглеждане навътре, то този период ще ви помогне. Просто бъдете търпеливи и знайте, че ще трябва да изчакате, Меркурий ще помогне да това нещата да се наредят по най-добрия начин.

Това е последния ретрограден Меркурий за годината. Използвайте го, за да пречистите ума си от всякакви психически блокажи или негативни модели на мислене, които спират развитието и не ви позволяват да стигнете там, където искате.

Рейтинг:
4.0/5 на базата на 2 оценки

Отзиви

Коментирай
loading...