Назад до Технологии и развитие

Истината за микровълновите фурни, която повечето хора пренебрегват

По време на Втората световна война учените изобретяват магнетрона, тръба която произвежда микровълни. Включването на магнетроните към радарната система на Великобритания позволило на англичаните да откриват немските военни самолети, благодарение на микровълните.

Няколко години по-късно Пърси Спенсър от компанията Raytheon случайно открива, че микровълновите вълни могат да се използват и за приготвянето на храна. Той открил, че радарните микровълни са разтопили шоколад, който бил в джоба му.

Първата микровълнова фурна на пазара била по-голяма и тежка от хладилник и била наречена Radar Range. Множество приучвания обаче недвусмислено показват, че микровълновите фурни са опасни за здравето ни.

Микровълновите фурни загряват и готвят храната по следния начин: Микровълните карат атомите да обърнат своята полярност, което създава триене и вибриране на водата в хранителните молекули. Това от своя страна кара храната да се загрява.

Трябва да знаете, че една стандартна микровълнова фурна работи на честота от 2.45 милиарда херца. Честотата, която може да навреди на човешкото тяло е 10 херца. Когато уплътнението на вратата на микровълновата печка е здраво всичко е наред, но с годините експлоатация то може да започне да пропуска част от микровълните. Затова трябва да бъдете много внимателни и никога да не стоите в близост до работеща микровълнова фурна, защото няма как да сте наясно за вредите от евентуално изтичане, докато вредата вече е нанесена.

Това означава, че дори вратата на микровълновата фурна да е затворена вие пак може да сте изложени на вредни електромагнитни полета, които могат да проникнат в човешкото тяло и да доведат до сериозни здравословни проблеми.

Ето какви последици оказват микровълновите фурни върху храната ни:

  • Разрушават химичните и молекулярни връзки.
  • В проучване на швейцарския учен Ханс Хертел се предполага, че микровълновите фурни отнемат голяма част от хранителните вещества в храната.
  • Радиацията от микровълновата фурна разрушава и деформира молекулите в храната, създавайки опасни радиоактивни съединения.
  • Поставена в микровълнова фурна, човешката кърма губи около 96% от своите антитела.

В едно проучване още през далечната 1992г. било установено, че пациентите, които консумират зеленчуци обработени с микровълнова фурна страдат от намаляване броя на белите кръвни тела в организма. Бързо увеличаване на нивата на холестерола и левкоцитите, което показва отравяне и увреждане на клетките. Намаляване нивата на хемоглобина, водещо до анемия.

Едни от най-вредните последствия на микровълновите фурни върху телата ни са:

  • Отслабване на имунната система;
  • Понижаване устойчивостта на организма на бактериални и вирусни инфекции;
  • Причиняват вродени дефекти;
  • Рак и други сериозни болести.

Може да си мислите, че микровълновите фурни са добър избор, тъй като са удобни и готвят храната по-бързо. Трябва обаче да вземете под внимание факта, че те имат множество вредни въздействия и намаляват хранителната стойност на храната. Всеки сам за себе си трябва да прецени кое е по-важно за него – удобното и бързо готвене или здравето на цялото семейство.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 2 оценки

Отзиви

Няма научни доказателства за това, което е написано в статията. Всяка обработка на храната - пържене, варене, печене прави същото - отнема витамини и хранителни вещества.
Виж още отзиви
Коментирай
loading...