PANDEA BEAUTY - ТОПЛАТА КРАСОТА НА ПРИРОДАТА
Назад до Самоконтрол и мотивация

Интуицията: Чувате ли вашият вътрешен глас?

„Не се опитвайте да разберете нещо с ума си. Вашите умове са ограничени. Използвайте интуицията си“ - М. Л 'Енгъл

Вътрешно чувство, предчувствие, инстинкт, Трето око – наречете го както пожелаете.

Интуицията е мистериозна сила в живота ни, която ни води напред. Всеки от нас притежава чувството интуиция, но малко са онези успели да го развият до най-високи нива.
Самият Айнщайн някога е казал: „Знам, че съм прав, но вътрешно усещам, че не съм“.

Интуицията е онова внезапно и необяснимо чувство в нашата същност, което ни кара да предприемем или не някакво действие, да говорим или да замълчим и прочее. Писателят Дийн Кунц обобщава интуицията с красивите думи: „Интуицията се вижда с Душата“.

Така нареченият „беззвучен глас“ в нас произлиза от латинската дума Intueri, която означава „погледни, помисли“. Интуицията е свързана с дясната страна на мозъка. Както вероятно знаете тази страна отговаря за въображението, творчеството и емоциите, за разликата от лявата половина, която се свързва с разсъжденията, логиката и критичното мислене.
Още преди много години Джоузеф Мърфи е изрекъл думите: „Дълбоко във вашето подсъзнание се намира безкраен запас от енергия и мъдрост, които чакат да бъдат преоткрити за развитие и изява“.

Интуицията открива дълбоките истини в живота ни. Тя ни насочва към по-дълбок анализ на вътрешните ни усещания като мисъл, чувства и решения. Тя може да отвори нови врати пред човешкия ни хоризонт, точно когато най-малко сме очаквали. Усещането и владеенето на интуицията ни помагат да постигнем мярка за спокойствие и уравновесеност, да открием пътя към „сърдечната пътека“

Какво е нужно, за да имаме пълноценен и щастлив живот? Отговорът е ясен: Да се вслушваме в интуицията си. Работете върху вашето самосъзнание, мъдрост и интелигентност. Неща, които вие притежавате, но не винаги използвате. Ние сме тези, които сами градят представата за света и своето бъдеще.

В днешно време средствата за информация, като телевизия, медия, интернет и други средства масово потискат личните ни усещания, умишлено карайки ни да бъдем едни или други. Превръщаме се в общ модел, който все по-рядко използва своята интуиция, а това води до промяна в начина на живот и възприятието за Вселената.

Интуицията е един малък поглед в огромната величината на мъдрост и интелигентност, намираща се до голяма степен в тайното и неизползвано човешко подсъзнание.

Рейтинг:
4.2/5 на базата на 5 оценки

Отзиви

Коментирай
loading...