PANDEA BEAUTY - ТОПЛАТА КРАСОТА НА ПРИРОДАТА
Назад до Природа и здраве

Интересни приложения на торбичките силикагел в кутиите с обувки

Знаете ли, че малките торбички силикагел, които намирате в кутиите за обувки, всъщност изобщо не са токсични? Обикновено изхвърляме тези торбички, веднага след като разопаковаме кутията с обувки, но те всъщност имат няколко доста полезни приложения.

Тези торбички са пълни с вещество, наречено силициев диоксид, корто разбира се не става за ядене, но може да върши доста полезни неща в и около къщата. Тези нетоксични, инертни изсушители са в състояние да изсушат почти всичко около себе си.

Предлагаме ви списък с полезни приложения на торбичките силикагел от кутиите за обувки:

Сложете ги в сака за фитнес – Основната цел на тези малки торбички е да абсорбират излишната влага и по този начин да защитят обувките. Бактериите виреят изключително добре във влажна среда, така че тези малки торбички ще ви помогнат да премахнете влагата и микробите от сака за фитнес. Тези малки торбички могат да помогнат дори да премахнете лошите миризми от сака.

Сложете ги между кърпите – Сложете няколко такива пакетчета в шкафа, където държите кърпите и ще ги предпазите от лоша миризма и влага. Често кърпите за баня са влажни, когато се поставят в шкафа. Торбичките със силикагел ще ги изсушат и ще ги предпазят от неприятната миризма на мухъл.

Спасява телефони, които са били залети с вода – На повечето от вас сигурно ви се е случвало инцидентно да залеете телефона си с вода. Когато това се случи, просто поставете телефона в стъклен буркан, заедно с няколко торбички със силикагел. Те ще помогнат телефона да изсъхне много по-бързо и ефективно.

Без повече замъглени прозорци на колите – Замъгляването на прозорците на колите се случва изключително често, особено когато времето е влажно. Вместо да стоите и чакате климатика да изсуши прозорците, просто поставете няколко торбички със силикагел под предното стъкло и наблюдавайте магията. Ще видите, че на сутринта, когато се събудите, за да отидете на работа, прозорците ви изобщо няма да са замъглени. Това е бърз и ефикасен начин за елиминиране на този проблем, който ще ви спести 5-10 минути всяка сутрин, докато чакате климатика да изсуши стъклата.

Удължава живота на старите снимки – Много хора обичат да показват снимки от детството си, но с напредване на годините, качеството на снимките непрекъснато се влошава. Снимките са много сантиментален спомен за миналото, който много хора пазят дълбоко в сърцата си. Поставете няколко торбички със силикагел в кутията в която държите снимките и те ще държат влагата далеч, като по този начин ги запазят непроменени за по-дълго време.

Можете и сами да намерите още много удобни приложения на тези страхотни влагоабсорбатори. Затова следващия път, когато си купите нови обувки не изхвърляйте малките торбички силикагел, предназначени да предпазят обувките от влага. Вместо това им намерете приложение в дома, тъй като има толкова много места, в които влагата е в излишък.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 1 оценка

Отзиви

Коментирай
loading...