PANDEA BEAUTY - ТОПЛАТА КРАСОТА НА ПРИРОДАТА
Назад до Интервюта

Защото познанието е вътре в нас - интервю

Напоследък много се говори за духовно израстване, за игрите на човешкото его и за силата на мисълта, която притежава всеки от нас. Но какво е общото между тях? Духовното развитие се свързва с изчистването на грешни мисловни модели, на нереалните ни представи, идеи, вярвания и превръщането ни в по-осъзнати хора. Това е потребно на всеки, не само на търсещите просветление, които прекарват дните си в молитви или живеят в ашрами. Пробуждането идва от вътре, от самите нас, когато спрем да се влияем от външните обстоятелства. Това до голяма степен зависи от светогледа ни. А последният би бил много по-светъл, ако се откажем от его-игрите и стремежа към контрол, манипулация, използване. Вместо това да бъдем в реалността  и да я изживяваме с всичките й тъмни и светли страни, без да се опитваме да я замаскираме. Да приемаме живота с приливите и отливите, без да забравяме основния център, намиращ се извън времето и пространството, който обединява хората от всяка точка на света – Любовта.

Човешката душа е независима от материята. Егото от своя страна ни фиксира и свързва с нея, придава конкретност на съзнанието, дава усещането за “тук и сега”. Свързано е с мисловни модели, започващи с “трябва”, “от мен се очаква” и т.н. като ни кара да вярваме, че ще бъдем оценени и достойни, само ако постигаме още и още. Копнее да бъде стимулирано, да му е удобно и винаги търси оценки, слага етикети.

Но в един момент от Пътя си осъзнаваме, че няма добро или лошо и ние придаваме смисъл на всичко чрез силата на мисълта. Връзката между нея и реалността е енергията, която влагаме. Осъществява се това, което заема най-голямо място в съзнанието, щом вярваме в него.

Представяме ви интервю по темите с един от авторите на Ню Ейдж - Ана Йовчева, която гостува в предаването „Часът на зрителите” по БНТ 2:

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 7 оценки

Отзиви

Коментирай
loading...