PANDEA BEAUTY - ТОПЛАТА КРАСОТА НА ПРИРОДАТА
Назад до Природа и здраве

Излезте сред природата и подобрете своето здраве

Един от най-лесните и ефективни начини да се заредите с положителна енергия и да подобрите своето здраве е да излизате възможно най-често сред природата.
Доктор Цин Ли, професор в медицинския университет в Токио, вярва че хората могат да се избавят от вирусни, гъбични и бактериални заболявания, разхождайки се сред природата и вдишвайки от маслата, които дърветата отделят, за да се предпазят от хищници и гниене.

Според направено проучване отново в Япония, след прекарани само 2 часа в гората в 2 последователни дни белите кръвни клетки на участвалите в проучването лица са се увеличили с до 50 на сто, а това води до повишаване на имунитета, по-лесна борба с инфекциите в организма и значително подобряване на неговото общо състояние.

Разходката сред природата намалява депресията и симптомите на умора и отпадналост.
Когато сме сред природата, ние се отдалечаваме от всички "дразнители" в града. Не чуваме шума на превозните средства, отдалечаваме се от стресовата работна среда, забравяме за домашните задължения и се отдаваме на тишината и спокойствието.

Чуйте песента на птиците и тихия шума на листата.
Само 10 минути разходка в парка или гората могат да доведат до значителна промяна във вашето настроение.
Много болнични заведения поддържат открити зелени площи с цел по-добро възстановяване на техните пациенти. През изминалата година болница Виктория в Уинипег представи своята новооткрита градина, в подкрепа на лекуващите се в нея пациенти.

Спортуването сред природата носи огромна мотивация и дава прилив на енергия.
Тренировката на открито е много по-ефективна в сравнение с тази в затворена зала, сред изкуствено осветления, шум и липса на зеленина.

Медитация сред природни звуци – Защо не?! Дори за миг да затворите очи да седнете на някоя пейка или горска поляна, вие ще отпуснете своите сетива наслаждавайки се на момента.  Няколко минути медитация на открито може да ви заредят за цяла седмица.

Поддържане на зелени площи у дома – Лесно и полезно за здравето.
Без значение дали разполагате с огромна градина или малка тераса – направете ги вашето зелено райско кътче. Отделеното време сред растенията ще се отрази чудесно на вашето здраве и психика. Превърнете вашето хоби, в грижа за вашето здраве!

Водете децата в гората. Нека усетят чистият въздух и играят на воля. Идеята за семейни игри и пикник на открито безспорно ще им се хареса.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 2 оценки

Отзиви

Коментирай
loading...