PANDEA BEAUTY - ТОПЛАТА КРАСОТА НА ПРИРОДАТА
Назад до Самоконтрол и мотивация

5 житейски урока, на които ни учи Алхимикът

1. Слушайте сърцето си и следвайте мечтите си

Вашето сърце е вашият най-добър приятел. Не потискайте смелите мечти и мечтаните емоции вътре в себе си. Отдайте се на това, което сърцето ви подсказва. Усетете свободата на стремежа и вярвайте, че заслужавате всяко хубаво нещо.

2. Живейте в настоящия момент

Няма смисъл да се връщате към минали събития, които няма как да промениете и да се притеснявате за бъдещи събития, които все още не са се случили. Разбира се от отминалите преживявания можем да запазим само поукатан и спомена. Настоящият момент е всичко, което има значение за вас. Тук и сега вие имате възможността да изживеете моментите, които заслужавате.

3. Огледайте се за знаците, които Вселената ви изпраща

Вселената винаги се опитва да ни помогне в нашето пътуване с малки, а понякога и с големи знаци. Знаците могат да ви помогнат да продължите смело напред или да преосмислите отново взето решение или предприето действие. Обикновено синхроничностите са едни от най-силните знаци на Вселената.

4. Всички трябва да имат цел в живота

Всеки човек идва на този свят с мисия и се надява да я постигне. Тя не идва за месец или година, няма точно място и дата за проявление. Тя е смисълът на живота и призванието на човека. Целият житейски път е една мисия устремена към върха. Пътят на човек към целта трябва да бъде изпълнен с равновесие, хармония, истина.

5. Поуките по време на Пътуването са безценнни

Получаването наматерилано богатсво не е най-важното. Без значение дали ще го получите или не – пътуването към целта е истинско духовно богатсво. Това пътуване е урок за Душата.

Рейтинг:

Отзиви

Коментирай
loading...