Назад до Природа и здраве

Ензимът Q10 - горивото за организма, без което не можем

Коензим Q10 е най-голямата суперзвезда в света на добавките против стареене още от 70-те години на ХХ век.
Той обещава да върне назад часовника на остаряващите клетки и е незаменима част от съвременните методи за здраве, красота и младост.

През годините Q10 е обект на обширни научни изследвания за различни цели. За повече от 30 години проучвания, той е доказан приятел в битката срещу сърдечносъдовите заболявания, като регулира кръвното налягане, холестерола и триглицеридите и се грижи за здравето на артериите и сърцето.
В по-нови изследвания Q10 показва значителни възможности в помощ на нервите и мускулите. В допълнение към неговата антиоксидантна роля, Q10 също помага за стабилизирането на ключов ген, който е в основата на възпалителни процеси.
Всичко това се отразява на цялостния метаболизъм, включително и подпомага отслабването.

Но невероятните свойства на Q10 не свършват дотук.
В рамките на всяка клетка има двигатели, наречени митохондрии. Нервите, мускулите, сърцето, черният дроб и имунната система се нуждаят от големи количества енергия, за да изпълняват добре своите функции, затова имат много митохондрии.
Клетъчните двигатели съчетават гориво (калории) с кислород, а след това да използват различни хранителни вещества за производството на клетъчна енергия. Сред най-важните е именно Q10.
Той играе много важна роля за производство на енергия, като не може да бъде заменен или компенсиран от никой друг хранителен елемент.
Тъй като енергията е от основно значение за всичко, липсата на Q10 допринася за процеса на стареене на всички системи в тялото, особено на вътреклетъчно ниво.
Нуждата от Q10 драстично нараства под влияние на стреса. Ако сте подложени на такъв, Q10 се използва по-бързо и недостигът му води до постоянна умора и цялостно влошаване на здравето.

Ензикю 10 - коензим Q10,  произведен в САЩ, директна клетъчна енергия

Рейтинг:

Отзиви

Коментирай
loading...