PANDEA BEAUTY - ТОПЛАТА КРАСОТА НА ПРИРОДАТА
Назад до Самоконтрол и мотивация

Груповата медитация има силата да промени света в който живеем

Повечето хора не вярват, но медитацията има потенциала буквално да преобрази света в който живеем. През 1978 г. бе проведен един експеримент, известен като „Ефекта Махариши“. Група от 7000 човека медитираха в продължение на 3 седмици с надеждата да окажат положително въздействие, върху заобикалящата ги среда. Те успели буквално да трансформират колективната енергия на града и това довело до значително намаляване на престъпността, насилието и жертвите. Общо по време на 3-те седмици групова медитация престъпността е спаднала с 16%. Самоубийствата и автомобилните катастрофи също намалели драстично. Терористичните дейности намалели с умопомрачителните 72% по време на груповата медитация.

След този случай са направени над 50 изследвания, за да потвърдят ползите от груповата медитация и ефекта, който те имат, върху всичко случващо се по света. Медитацията е много полезна и носи психическо и физическо здраве, но до скоро не беше проучено нейното енергийно въздействие, върху заобикалящата среда.

Едно от изследванията, проведено в Израел в периода Август – Септември 1983 г. Там се провела Асамблея на Мира, чиято цел била да се намали насилието в съседен Ливан. В дните когато броя на участниците се увеличавал, насилието и броя на жертвите в Ливан спадали значително до цели 76%.

Подобно изследване е проверено и в Англия, като резултатите отново били повече от впечатляващи. През 1987 г. областта Мърсисайд е била на 3-то място по брой престъпления от единадесетте най-големи области в Англия. Само 3 години по-късно престъпността там спаднала с 40% и от 3-то място Мърсисайд станала областта с най-ниска престъпност в страната. В периода от 1988г. до 1992г. са станали 255 000 престъпления по-малко от предния 4-годишен период.

Тайната на „Ефекта Махариши“ се обяснява от един феномен, известен на физиците като „Полевия ефект“. Това е ефекта на взаимна свързаност и позитивност, идващ от трансцеденталното съзнание, което е в основата на създаването и проникването на живота навсякъде. Медитацията пренася съзнанието на по-високи нива на съществуване, където вашите мисли имат силен ефекти върху нивата на онагледяване с които си взаимодействаме, преди още да са се случили. Съзнанието поражда материалните неща. Основната идея е, че всичко съществува в едно поле на универсално съзнание.

Изследванията ясно показват, че груповата медитация прави чудеса и превръща света в едно по-мирно и приятно място за живеене. Вижте едно интересно видео, описващо Ефекта Махариши:

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 1 оценка

Отзиви

Коментирай
loading...