PANDEA BEAUTY - ТОПЛАТА КРАСОТА НА ПРИРОДАТА
Назад до Природа и здраве

3 билки, които водят в битката с процесите на стареене

Ако огледалото ви е било "приятел", а сега го отбягвате, не му се сърдете, а върнете желанието си отново да се оглеждате в него. Не бройте колко години са отминали от завършването на гимназията, на колко години е вашето дете... Просто забравете за оправданията и се възползвайте от природната сила на билките. Заедно с процеса на стареене, имунната ни система става все по-уязвима и се поддава на атаката на свободните радикали, които се получават в следствие на външни и вътрешни фактори. Свободните радикали се намират в нашия организъм и докато има мощни антиоксиданти, които да ги подтискат всичко е наред. При намалена антиоксидантна защита, резултатът е увреждане на тъканите и клетките.
Билките притежават естествени антиоксидантни и други полезни свойства, които се борят с оксидативния стрес и намаляват признаците и симптомите на стареене.

Белият трън е древна билка, чийто лечебни свойства са признати още преди хилядолетия. Екстрактът се произвежда от семената на растението и съдържа 20% мастни киселини и 80% силимарин, който е мощен антиоксидант. Мастните киселини поддържат целостта на клетъчната мембрана и подсилват процеса на клетъчния метаболизъм. Осигурява ефективна защита срещу токсините, като същевременно укрепва клетъчните стени. Билката бял трън често се използва самостоятелно или в козметични продукти за защита на лицето от токсини и бактерии. Като тинктура, белият трън очиства черния дроб и насърчава производството на антиоксиданти, които се борят със стареенето.

Джинджифилът има силен анти ейдж ефект, това се дължи главно на неговите противовъзпалителни свойства. Облекчава възпаленията, стимулира имунната система и помага на организма по-лесно да усвои полезните хранителни вещества. Съдържа над 50 ценни антиоксиданти, които неутрализират свободните радикали в тялото и стимулират процеса на зарастване на увредените клетки. Джинджифилът подобрява еластичността на кожата, заглажда фините линии около очите, намалява бръчките по челото и отпускането на кожата. Най-лесният начин за консумация на джинджифил е да прибавяте в продължителен период от време по 1 чаена лъжичка към любимия чай.

Златният корен, наричан още Радиола, обикновено се използва за облекчаване на психическия стрес и тревожността. Билката е известна със своите адаптогенни свойства, които по естествен начин увеличават устойчивостта на организма към стрес,подкрепя здравето на мозъчните клетки. Билката може да се приема под формата на капсули или като чай с релаксиращ ефект.

Винаги е добре да се направи консултация с медицинско лице преди прием на билки.
Бременните и кърмещи майки трябва да избягват употребата на някои билки.

Рейтинг:
4.7/5 на базата на 6 оценки

Отзиви

Коментирай
loading...