Назад до Технологии и развитие

Безжичните мрежи – тихият убиец, който бавно ни унищожава

Wi-Fi е много популярен термин в наши дни. Той е съкращение от Wireless Network (безжична мрежа), която се използва за свързване с интернет на нашите компютри, лаптопи, мобилни устройства и други високотехнологични устройства. Wi-Fi мрежите са разпространени почти навсякъде като в градските райони тяхната концентрация е изключително висока.

Най-често безжичните мрежи се използват от собствениците на мобилни телефони. Интересно е, че компаниите, произвеждащи мобилни телефони, имат специални ръководства за използването на тези мрежи, с цел избягване на здравословни проблеми.

Днес почти всеки човек разполага с безжични устройства като мобилен телефон или таблет. За да имат достъп до интернет, телефоните или таблетите, трябва да се свържат с рутери.

Рутера е устройство, което разпръсква WLAN сигнали. Тези сигнали всъщност са електромагнитни вълни, които могат да повлияят негативно на здравето ни. Голяма част от обществото не се притеснява от това, защото много малко хора са наясно с потенциалната заплаха.

Скорошни научни изследвания потвърдиха, че рутерите пречат на растежа и лечението на хора и растения.

Какво можем да очакваме, когато сме изложени сигналите на безжичните мрежи:

  • Болка в ушите; 
  • Хронична умора;
  • Интензивно главоболие;
  • Неспособност за съсредоточаване;
  • Проблеми със съня.

Съвременният човек не може да живее и работи без модерните технологии, но здравето винаги трябва да е на първо място. Ето защо трябва да знаем какво можем да направим, за да се предпазим от вредните ефекти на безжичните мрежи. Представяме ви списък с неща, които всеки може лесно да направи, за да се използва рутера по най-добрия начин и да се намалят потенциалните рискове за здравето:

  • Не дръжте безжичната мрежа включена през цялото време. Изключете я, когато не ви е необходима.
  • Изключете всички безжични устройства, преди да легнете да спите.
  • Използвайте телефони с кабел в дома си, вместо безжични телефони.
  • Не поставяйте рутера в спалнята или кухнята. 

Рейтинг:
3.0/5 на базата на 2 оценки

Отзиви

Horata narichat glupost izkluchvaneto na talefonote si vecher /vkluchitelno i moite deca/. Moje bi ne se osaznava oste tazi vreda,koiato priemame dobrovolnokato neobhodimost,dokato ne.....
Gadost.....i horata dobrovolno priemat da boleduvat....stranno...
Виж още отзиви
Коментирай
loading...