PANDEA BEAUTY - ТОПЛАТА КРАСОТА НА ПРИРОДАТА
Назад до Послания и прогнози

2013-Водната змия сменя Водния дракон

Водната змия ще смени Водния дракон на 3 февруари по слънчевия китайски календар. С този календар се работи във Фън Шуй и в най-известната китайска астрология Осем йероглифа (Ба Дзъ), известна като Четири стълба на съдбата (това са годината, месецът, денят и часът на събитие или на раждане на човек).

Имената на годините в китайския календар са съставени от две части. Първата представлява съчетание от Ин, Ян и Петте елемента – Огън, Земя, Метал, Вода и Дърво – общо 10 понятия, непреведими в оригинал на български. Комбинирайки ги с имената на 12-те животните (друга комбинация между Ин, Ян и Петте елемента) по определена система, се получават популярните имена на годините в 60-годишния цикъл. 2009 година беше на Земния бивол (земя + бивол), 2010 беше на Металния тигър (метал + тигър), 2011 беше на Металния заек (метал + заек), 2012 – на Водния дракон (вода + дракон), а сега идва 2013 – годината на Водната змия (вода + змия). Всичко това не означава, че змията живее във водата – тя дори не е истинско животно, а съзвездие, чиято проекция на Земята оказва влияние върху живота на хората. Името на 2013 година е куей съ, а тези йероглифи означават съчетание между небесен ствол ин-вода и небесна клонка ин-огън (змия).

Отново се появиха разни съвети да ядем повече риба през тази година, защото змията е водна, но те са безпочвени и безсмислени. Също както съветите да се обличаме в черно или синьо (защото това е цветът на водата) и да се кичим с изображения на змии. Всеки сам ще прецени дали да следва подобни съвети. Дали тези, които ги дават, се обличат вече втора година само в черно? А какво да кажем за колекциите от фигурки и украшения с 12-те животни, които с течение на годините ще заринат нашите домове?

Тъй като цикълът на годините е 60, следващата година на Водната змия ще бъде след 60 години, както е имало година на Водната змия и преди 60 години – 1953. В тези периоди през 12 години има пак година на змията, но тя дървена, огнена, земна или метална.

Какви бяха прогнозите за 2012 – годината на Водния дракон, и кои от тях се изпълниха?

Трябваше, според прогнозите, да има големи земетресения, но не се казваше в коя част на земното кълбо ще се случат. Нямаше. Земетресения стават непрекъснато по цялата земна повърхност, ще стават и през тази година, както ставаха и през миналата. Значение имат само земетресенията, които са разрушителни и променят живота на хората, а те са твърде малко в сравнение с проявленията на непрекъснатото движение на земната кора. Бедствени наводнения също нямаше. Ураганът Санди в САЩ взе стотина жертви, което е несравнимо дори с близо 600-те жертви във войната по пътищата в България за 2012 година. Всички прогнози, в които се описваше как разрушителното взаимодействие между вода ян и земя ян (дракон) ще доведе до земетресения и наводнения, бяха общи и заради това – безполезни. Ако някой даде указания къде и кога ще се случи нещо, хората могат да се подготвят. Иначе всеки човек на земята може да каже, че тази година ще има земетресения. И ще бъде напълно прав, без да е астролог или геофизик.

Подобно е и положението с икономическите прогнози. След като в името на годината имаше два или един от Петте елемента, значи останалите три или четири липсват и при всички положения има някакъв значим дисбаланс. Следователно поне 60% от световната икономика (представяни от липсващите елементи) са били в относително неблагоприятно положение, а поне 20% (представяни от дисбалансираните елементи) са били най-зле. Това звучеше стряскащо. Какво значение имаше това за икономиката, правителствата, хората, в частност – за България? Никакво! Според прогнозите, инвеститорите трябваше да проявят особено внимание през втората половина на 2012 година. И без да сме астролози, за всички ни беше ясно, че тогава истерията за края на света ще достигне апогея си. Краят на света обаче продължава да бъде в светлото бъдеще.

Предвиждаха се големи политически и обществени промени, свързани особено с президентските избори в различните страни. С достатъчна точност може да се каже, че всяка година поне в 40% от държавите по света има промени в политическия и обществен живот в резултат на някакъв вид избори, които не зависят от съответния годишен небесен ствол. Избирателите не се вълнуваха от това дали годината е на Водния дракон или е с някое друго име.

Вярващите в силата на Летящите звезди от Фън Шуй може и да са спазили препоръките, съобразени с годишните промени в земните енергии, но няма как да разберем това, нито да научим резултата от извършените действия в глобален мащаб.

Оказа се, че общата прогноза не ни е полезна, дори и в различните специализирани и самостоятелни аспекти. Това означава ли, че не може да се направи никаква прогноза за годината? Твърдо не! Прогнозата за годината, която може да ни е наистина полезна, е персоналната. Познаването на личния китайски хороскоп може да помогне на хората да вземат правилни решения и да насочват своята енергия по най-добрия начин през годината. По същия начин трябва да се прилагат и препоръките по Фън Шуй – индивидуално и с отчитане на всички възможни фактори. Цялостният локален анализ е най-доброто решение.

Започва годината на Водната змия.

Какви са прогнозите? Същите! Промени в икономиката, политиката, земетресения, наводнения, пожари. Глобални – значи безполезни! Змията е мъдра и трябва да планираме своите действия, промените ще се случват бавно, змията не обича шума и т.н. – дали всичко това има реално значение за всички хора по света?

В личен план указанията са други. Годината на змията ще окаже неблагоприятно влияние на хората, родени в годината на прасето (1959, 1971, 1983, 1995, 2007). Влиянието се усилва, ако човек е роден и в месеца на прасето, в деня и в часа на прасето. За такива хора особено неблагоприятен е часът на змията (между 9 и 11ч.) в деня и месеца на змията (от 6 май до 6 юни). Годината на змията ще бъде добра за хората, родени в годините на маймуната, петела и бивола. Това са общи насоки, а пълна информация се получава от личния китайски хороскоп.

За тези, които се доверяват на хилядолетното китайско учение Фън Шуй, има точни препоръки за годишните Летящи звезди. Най-неблагоприятната „пета жълта звезда” ще бъде в центъра на всяко пространство. Неблагоприятната „черна звезда двойка” ще бъде в югозападния сектор. Влиянието им може да се отслаби чрез поставяне на метални предмети, пирамида „Хекса” или оргонит. Великият Княз през 2013 г. е на югоизток, а срещу него, на северозапад, е Разрушителят, затова във всички изброени дотук части на дома не трябва да има активност през годината. А тя започва на 3 февруари 2013 и завършва на 3 февруари 2014 г.

Банко Пиронков, консултант по Фън Шуй

Рейтинг:

Отзиви

игри
драконите същеслуват ли
Анонимен
http://www.calendario-365.it/luna/fasi-della-luna.html Препоръка към така наречените "експерти": Преди да критикувате другите, проверявайте своите публикации...Фазите на луната, или второто новолуние за 2013 е на 10 февруари, а не 3 февруари, както е записано в статията ви.
А тя започва на 3 февруари 2013 и завършва на 3 февруари 2014 г.???? 10/02/2013 - 30/01/2014
Виж още отзиви
Коментирай
loading...