PANDEA BEAUTY - ТОПЛАТА КРАСОТА НА ПРИРОДАТА
Назад до Новини от света

Полет на дрон над затворен съветски град разкрива съоръжение по модел на Никола Тесла

В интернет се появиха снимки, направени от летящ апарат тип "дрон", който е преминал над територия близо до Москва, която още от съветски времена е затворен комплекс с  ограничен достъп.  На изображенията може да се види /явно работещ и в добро състояние/ апарат на Никола Тесла, наречен още "електрически резонантен трансформатор".
Идеята за това изобретение датира от 1891 година, а гениалният учен е вярвал, че през своите намотки ще успее да произведе електричество от енергията на въздуха.
Няма запазени официални данни за резултатите, които той е постигнал приживе, но е явно, че в Русия някой работи по развитие на технологиите, които Тесла ни е оставил.
Съдейки по размера на съоръжението, то би могло да бъде сериозен източник на енергия, вероятно достатъчен за цял град от размера на Москва.
Няма коментар /все още/ от страна на руските власти за снимките, които не са нито потвърдени, нито отречени. По доброто състояние на системата обаче се предполага, че тя  работи /или до скоро е работила/.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 2 оценки

Отзиви

Коментирай
loading...