PANDEA BEAUTY - ТОПЛАТА КРАСОТА НА ПРИРОДАТА
Назад до Новини от България

Петицията за Безусловен Базов Доход

Петицията за Безусловен Базов Доход

Готови ли сте да защитите правата на всеки човек, независимо от неговото физическо, социално или икономическо състояние, да води достоен живот и да задоволява първичните си нужди и потребности. Можете да го направите, като подпишете електронната петиция на Европейската Гражданска Инициатива за Безусловен Базов Доход.

Идеята за гарантиран безусловен базов доход на всеки човек не е нова и нейните основи са заложени дори в Конвенцията за правата на Човека на ООН. Тази идея набира все по-голяма популярност в днешните времена на несигурност в които правителствата затягат коланите с цел да спасят банките и големите корпорации и не мислят за обикновения човек.

В инициативата вече са се включили 15 страни-членки на Европейския Съюз. Петицията трябва да събере минимум 1 милион подписа до 14 януари 2014г., за да бъде разгледана от европейската комисия. Остават само 34 дни, а събраните подписи до момента са малко над 167 хиляди.

За да се запознаете по-подробно с инициативата можете да посетите фейсбук страницата на групата Европейска Гражданска Инициатива за Безусловен Базов Доход на адрес: https://www.facebook.com/EGIBBD?fref=ts

Страницата на която можете да подпишете електронната петиция е: https://ec.europa.eu/citizens-initiative/REQ-ECI-2012-000028/public/index.do

Рейтинг:

Отзиви

Мария Йорданова
Расте броят на хората, не само роми, които търсят храна в контейнерите за боклук. Монополистите ни затрупват с измислени суми. Работа и за специалистите няма, а некролозите все по-бързо се печатат. Колко хора нямат здравни осигуровки - много бедни хорица. Колко умни деца не могат да учат и прекъсват заради неплатени такси? Навсякъде тъжни факти... Докога? Аз съм за тази инициатива, заради моето онеправдано семейство и на много други невинни, но живеещи в недоимък българи!
инж.Спас Желязков Димитров-София, ЖК"Люлинн"
-...и без това , всичките пари ,след ...СССР, от изтока отидоха на запад . Мисля , че не е необходимо да споменавам за кои пари става дума , но за всеки случай /приватизация ,олегарси , скрита икономика , "подземен свят" и необоснованитевисоки заплати на политици /и някои лекари-плачещити с от 30000, а някой с 50000лв. на месец / да не говори и за заплати -шефове на банки/. Ето тези пари се намират във всички западни банки за които се пребират лихви и сега ще ни ги върнат , като подаяние , което ние /от изток/ го заслужаваме по призумция!! ...Но аз съм ЗА ?!
Виж още отзиви
Коментирай
loading...