Ясни признаци, че съзнанието ни е обзето от въображаеми проблеми

Ясни признаци, че съзнанието ни е обзето от въображаеми проблеми

Един от най-мощните закони във Вселената е Закона на Привличането, тъй като той проектира нашите мисли в реалност. Ето защо, ако се тревожим за въображаеми проблеми, ние всъщност привличаме тези проблеми и те стават реалност в живота ни.

Проблемите не съществуват, докато не си ги създадем. Поради тази причина тревогите свързани с въображаеми проблеми са единствения ни „истински“ проблем. Първо си представяме и създаваме проблемите и след това те се проектират в живота ни.

Тревожат ли ви въображаеми проблеми? Представяме ви няколко ясни знаци, които ще ви покажат кога умът ви се тревожи от въображаеми проблеми:

Фокусирате се повече върху бъдещето, отколкото върху настоящето

Харесва ли ви или не бъдещето е неизвестно, защото все още не сте си го създали!

Живеем само в настоящето. Ако мислете повече за бъдещето, отколкото за настоящето е много вероятно да попаднете в капана на мислите за евентуални въображаеми проблеми, които могат да се проявят в бъдеще.

Ако усетите, че се залисвате главно с мисли за бъдещето, трябва да вземете мерки и да настроите мислите си към настоящия момент. Единствените ни проблеми са тези, пред които сме изправени в настоящия момент, затова не ги търсете нито в миналото, нито в бъдещето.

Опитвате да се защитите като постоянно вземате някакви допълнителни предпазни мерки

Обръщали ли сте внимание колко много обществото е фокусирано върху безопасността в наши дни? Всъщност това, което ни защитава най-добре са нашите високи вибрационни честоти и положителни очаквания. Трябва да сме спокойни и да се отпуснем по течението на живота, за да намерим истинската хармония, без да обръщаме голямо внимание на лошите неща, които чуваме или виждаме по новините. Друг начин да се предпазим е да се опитаме максимално да контролираме мисленето „какво ще стане ако“.

Чувството за спокойствие в живота е много важно, затова трябва да се борите здраво за него. Стъпките, които трябва да направите, за да достигнете до него, се постигат най-лесно, когато успеете да повишите вашата вибрационна честота.

Ако усетите, че сте хипер-фокусирани върху предпазните мерки и безопасността, трябва да знаете, че живеете в състояние на страх. Поддавате се на въображаеми проблеми, които изпълват съзнанието ви. Има голяма разлика в това да вършите нещо търсейки умствено спокойствие и да вършите неща подтикнати от страх и маниакални състояния. Трябва добре да осъзнавате това и да правите разлика кога действията ви са продиктувани от страх.

Тревожността се е превърнала в ежедневие

Тревожността се проявява, когато се притесняваме за неща, които все още не са се случили. Затова трябва да си повтаряте: „Ако това не се е случило още, значи е един въображаем проблем“.

Намерете начин да спрете да се измъчвате с мисли от сорта на „какво може да се случи“ и ще усетите как тревожността ще започне да се изпарява от живота ви.

Усещането ви за щастие зависи от конкретни ситуации

Това че сте попаднали в трафик не означава, че ще закъснеете. Не означава, че човека пред вас е задник и не означава, че ще имате ужасен ден. Това са само въображаеми проблеми създадени в съзнанието ни и нищо повече. Не забравяйте, че вашата реалност е просто отражение на вътрешното ви състояние.
Бъдете спокойни и се отпуснете по течението, независимо от условията пред които сте поставени и ще усетите как нещата започват да се нареждат в положителна посока.

Не забравяйте, че единствените проблеми, с които се сблъсквате, са тези в настоящето. Всичко останало са въображаеми проблеми, които затормозяват съзнанието и пречат върху реалната преценка на нещата. Света около вас е пълен с възможности. Разкарайте мислите „какво ще стане ако“, защото те спират развитието и ви дърпат назад.

5.0, 3 гласа
прегледи 6912

Препоръчани продукти

loading...

Подобни статии

Притча за двата вълка

Притча за двата вълка

Ще ви разкажем древна притча предавана от поколение на поколение от индианците Чероки. Един ста...