Назад до Самоконтрол и мотивация

11 цитата за силата на Прошката

Прошката е онова нещо, което успява да ни държи далеч от гнева, недоволството и омразата. Прошката ни дава възможност бъдем "чисти" пред себе си.

 

 

 

1.Тъмнината не може да прогони тъмнина; само светлината може да го направи. Омразата не може да прогони омраза; само любовта може да го направи. - Мартин Лутър Кинг


2. Простете, забравете. Простете грешките на другите, както те ще простят вашите – Филипс Брукс

3. Слабият никога не може да прости. Прошката е качество на силния – Махатма Ганди

4. Прошката е висша форма на любов – Райнхолд Нибур

5. Прошката е силата на смелите – Индира Ганди

6. Един от най-големите дарове на човека е да прощава. Простете всички – Мая Ангелоу

7. Пътуването до прошката не е лесно. Но пътят към това място е нещо, което те освобождава. - Тайлът Пери

8. Прошката ти дава нова възможност да започнеш всичко отначало – Дезмънт Туту

9. Когато прощаваш, ти по никакъв начин не променяш миналото – но можеш да си сигурен, че променяш бъдещето – Бернард Мелцер

10. Да се греши е човешко, да се прощава – Божествено – Александър Поул

11. Една от тайните за дълъг и добър живот е да се прощава за всичко и на всички всяка вечер преди лягане – Бърнард Барух

Рейтинг:
4.4/5 на базата на 8 оценки

Отзиви

Емилия
Да се научим да прощаваме е трудно, но е възможно. Достатъчно е силно да го поискаш..... Това са трудните уроци. Благодаря ти Господи ,за малките радости .
Ако всички сме подобие на бог тогава ще трябва да притежаваме неговите черти.а една от тях е прошката,ако на някой мо липсва дръзновение да прости тогава той не прилича на създателя си.
...
Да простиш, не означава, че на всяка цена трябва да минеш по старият път.Означава, че изчистваш негативното от душата си по пътя към собственото си изцеление и си отваряш по светли пътища в бъдеще!
"7. Пътуването до прошката не е лесно. Но пътят към това място е нещо, което те освобождава. - Тайлът Пери " Когато осъзнаем, че прошката касае преди всичо и най-вече собствения ни душевен мир, става много по-лесно да прощаваме - не защото някой заслужава прошка, а защото аз заслужавам спококойствие.
Някой
Ако Бог прощава, кои сме ние , че да не го правим.
Виж още отзиви
Коментирай
loading...