PANDEA BEAUTY - ТОПЛАТА КРАСОТА НА ПРИРОДАТА
Назад до Самоконтрол и мотивация

6 цитата за трудните нещата в живота – Паулу Коелю

Всички знем, че живота няма само лесна страна. И все пак това също е наша гледна точка, дали ние можем да преминаваме през изпитанията и трудностите на живота, дали сме слаби или силни, дали ще се покажем като войни или вечно губещи зависи единствено от нас. 

Тези 6 цитата на известният автор ще ни помогнат да намерим своята пътечка през тъмния дим и облачният  живот надвиснали над нас.

Когато се страхувате от промяната

Когато най-малко очакваме, животът ни поднася предизвикателства, които тестват нашата смелост и решителност. В такъв момент няма смисъл да се преструваме, че нищо не се е случило. Просто трябва да бъдем готови. Предизвикателството няма да чака. Животът не спира и не чака. Няколко дни са напълно достатъчни, за да решим дали да прием или подминем възможностите.

Когато сте неразбрани или наклеветени

Не се обяснявайте. Вашите приятели не се интересуват от това, а враговете ви няма да ви повярват.

Когато се чувстате разочаровани

В живота има има радости, но и поражения. Никой не може да ги избегне. Ако загувата е с битка свързана с мечтите ви, приемете я и продължете. Никой не знае за вътрешните пориви с които се борите.

Завист

Онова познато на всеки чувство – Когато изпитваш болка от щастието на другите. Бъдете щастливи с това, което имате. Докато сте заети да преследвате, това което другите имат изпускате малките неща, които всъщност биха могли да са пътя към вашето собствено щастие.

Преумора, стрес

Бъдете решителни и смело затворете някои „врати“. Не от гордост, неспособност или арогантност, а от любов към вашето Аз. Просто се отдайте на любими занимания и любими хора.

Страх от Любовта

Любовта винаги е нова, различна. Независимо дали обичаме веднъж, два пъти или хиляди, всеки път тя води към нови ситуации. Тя може да ни отведе в ада или рая, но винаги води нанякъде. Ние просто трябва да приемем случващото се. Любовта е като протегната ръка, която къса плодове от клоните на дървото на живота. В момента, в който започнем да търсим, тя започва да търси нас.

Когато прошка е трудна

Прощавам на сълзите си, в които се давя, прощавам на болката и разочарованията, прощавам на предателствата и лъжите, прощавам на интригите и клеветите, прощавам на омразата и на ударите от болката, прощавам на разбитите мечти, прощавам на неосъществените надежди, на безразличието и несправедливостта, за презрението ... Прощавам на света за всичките му злини... аз също си прощавам. Искам нещата от миналото вече да не тежат на сърцето ми. Вместо болка и обида, изберам разбиране и състрадание. Вместо бунт, избирам музиката на душата си. Вместо отмъщение - Победа! Избирам любовта, прегръдката и протегнатата ръка – Така е. Така ще бъде!

Рейтинг:

Отзиви

Коментирай
loading...