Назад до Самоконтрол и мотивация

5 основни стъпки за достигане на високи вибрации при децата

Децата са нашето бъдеще и начинът, по-който ги отглеждаме и възпитаваме определя това бъдеще. Важно е да знаем как да повишим и събудим тяхното духовно ниво.

 

 

1. Не забравяйте, че децата имат нужда да бъдат самостоятелни

Разбира се, че обичате безкрайно своите деца, но тази обич не бива да ги задушава. Покажете им, че имат вашата подкрепа и свободата сами да взимат решения. Можете да започнете от най-ранната им детска възраст, като например им давате възможност да избират сами играчките си. Не казвайте: ''с това ще играеш'' или ''това не е за теб''. Дали детето ще поиска пожарникарска кола или футболна топка е негов личен избор и то трябва да го усеща като такъв.

2. Не определяйте тяхното бъдеще

Не поставяйте граници, а им дайте свобода да мечтаят. Подкрепяйте всеки техен избор и вярвайте в това, което могат и искат. Бъдете трамплина за тяхното бъдеще, като ги подкрепяте, а не като ги контролирате.

3. Давайте добър пример

Бъдете основата за изграждането на децата, като личности. Нека децата виждат най-добрите ви страни и качества, за да си извлекат начин на мислене и поведение. Покажете има добродетели, като честност, труд, добро общуване, благодарност и други.

4. Създайте положителна среда

Отглеждайте децата си в мир и разбирателство. Спокойната среда се отразява много добре на всички психически процеси, през които преминава детето. Научете го да бъде ваш приятел и да споделя без притеснения личните си емоции.

5. Прекарвайте повече време с децата си

Всеки миг прекаран задно с децата е важен. Те имат нужда от това, радвайте се и на малките неща, през които преминавате ръка за ръка. Децата разбират, помнят и оценяват по свой начин всичко това. Ако ежедневието ви е твърде заето, опитайте се да обясните създаденото положение и помнете: ''Време винаги има, стига човек да го поиска''.

Рейтинг:
4.4/5 на базата на 5 оценки

Отзиви

Коментирай
loading...