PANDEA BEAUTY - ТОПЛАТА КРАСОТА НА ПРИРОДАТА
Назад до История, митове и легенди

Сините очи мистериозно са се появили на Земята преди около 10 000 години

Екип от изследователи от университета в Копенхаген са установили, че една единствена мутация е довела до появата на хора със сини очи. Според тях всички хора със сини очи по света са генетично свързани с човек, живял в регио на Черно море преди около 10 000 години.

Изследването бе публикувано в списание „Journal of Human Genetics“. Според него мутацията в ген наречен ОСА2 се е появила преди близо 8000 години и може да бъде проследена до древен човек, живял в района около Черно море.

Д-р Ханс Ейберг твърди, че преди това всички хора били с кафяви очи. „Генетичната мутация, която засяга гена ОСА2 в нашите хромозоми е довела до създаването на „прекъсвач“, който буквално е „изключил“ възможността за производство на кафяви очи." - споделя д-р Ханс Ейбер.

Кафявият пигмент меланин все още е доминантен, но през последната Ледникова епоха европейските народи развили тази рядка мутация, която ги отличава от всички останали раси на Земята. Деветдесет и пет процента от европейците в скандинавските страни имат сини очи. Там се среща и голямо разнообразие в цвета на косата и кожата. Като цяло в Европа се среща най-голямо разнообразие от различна пигментация на косата, очите и кожата, в сравнение с всички други континенти. Тези мутации са се случили съвсем скоро в исторически план, тъй като според мейнстрийм историците Европа е била колонизирана само преди няколко хиляди години.

Има данни обаче, за жена с черна коса и сини очи, която е датирана, че е живяла на Земята преди около 25 000 години. Според изследователите става въпрос за кръстосване с неандерталци. Тук обаче се появява сериозно противоречие в тази теория, тъй като в ДНК-то на съвременните Хомо Сапиенс няма следи от ДНК на неандерталци. Мейнстрийм историците обаче продължават да настояват, че подобно кръстосване с неандерталци е имало, просто защото не могат да си обяснят по друг начин нещата.

Основният въпрос е как така преди 10 000 години на Земята не е имало хора със сини очи, а днес между 20 и 40% от европейците са синеоки. Тази мутация в гена обаче има и положителна страна, защото статистически погледнато синеоките хора имат повече деца.

Откритието на мутацията довела до появата на сини очи ни кара да си зададем няколко интересни въпроса:

Всички знаем за Шумерските записи и как там подробно са описани същества наречени Анунаки. Според шумерските записи Анунаките генетично променили земните жители, за да създадат една по-подчинена и робска раса. Възможно ли е появата на хора със сини очи да има нещо общо с генетичните манипулации на Анунаките?

Интересни истории от другия край на света разказват как маите са били посетени от космическо същество на име Кецалкоатъл, който ги научил на астрономия, математика, медицина и селско стопанство. Кецалкоатъл е описван като същество с руса коса и сини очи, идващо от съзвездието Плеяди. Възможно ли е именно Плеядите да са мястото откъдето идва синеокия ген при хората?

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 1 оценка

Отзиви

Коментирай
loading...