PANDEA BEAUTY - ТОПЛАТА КРАСОТА НА ПРИРОДАТА
Назад до Природа и здраве

5 свежи детокс напитки в подкрепа на доброто здраве

Не позволявайте на ежедневния стрес да създаде хаос във вашия живот, понеже това може да доведе до сериозни здравословни проблеми като депресия, сърдечно-съдови заболявания и други. Има много начини за овладяване симптомите на стреса и тревожността - Детокс шейковете са едни от най-предпочитаните и здравословни методи. Спомагат за успокоение на нервната система, поддържат доброто здраве на кожата, дават енергия на организма, подкрепят имунитета и други. Създайте си навик да приемате по-често от тези разкошни напитки, които са богат източник на ценни хранителни вещества и скоро ще усетите, колко добре повлияват върху вашият организъм.

Бананово смути 

Вкусът му наистина е специален и истинска наслада за сетивата. Фъстъченото масло спомага за подкрепа на организма против диабет и сърдечно-съдови заболявания. Всичко което трябва да направите е да пасирате 1 банан, към него се прибавя 1 супена лъжица мед, 1 супена лъжица фъстъчено масло, щипка ванилия и добре натрошен лед. 

Червено смути

Натуралните съставки на тази напитка спомагат в борбата със стреса и тревожността. Маракуята съдържа голямо количество витамин А и фибри. Боровинката защитава организма от свободните радикали, тя е силен антиоксидант. За да получите вкусна доза от тази детокс напитка, направете следното: Пасирайте 2-3 шепи ягоди, пасирана краставица на вкус, 100 мл. сок от маракуя и червени боровинки. Разбъркайте всички съставки.

Грейпфрут смути

Не само, че спомага за намаляване на стреса, но и подкрепя поддържането на нормално здравословно тегло. Приготвянето е бързо и лесно: Направете 1 грейпфрут на фреш, към него добавете 1 супена лъжица кокосово масло, 1 супена лъжица мед, половин банан, разбъркайте добре до желаната консистенция и добавете кубчета натрошен лед.

Спаначено смути

Всички съставки на спанака, подкрепят организма и спомагат за облекчението на стреса. Да си приготвите смути от спанак също е доста лесно: Пасирайте добре 2 банана, към тях добавете щипка прясна ванилия, пасирайте 1 чаша спанак, сложете щипка джинджифил и 1 чаша чай от лайка. Разбъркайте добре всички съставки и добавете натрошен лед.

Смути от Авокадо и Мента

Авокадото е един от най-добрите природни източници за намаляване на кръвното налягане, съдържа голямо количество калий. В съчетание със свежа мента, може да се насладим на една прекрасна и особено полезна напитка. Необходими са 8-10 листа свежа мента, 1 равна супена лъжица нарязан копър, половин авокадо, резен ябълка. Сложете всички съставки в блендер и пасирайте до хомогенна смес. Добавете кубчета ситно натрошен лед. На финала можете да сложите и малко семена по ваш избор.

Рейтинг:
4.0/5 на базата на 3 оценки

Отзиви

Коментирай
loading...