Назад до Космос и непознати територии

Ретрограден Меркурий в Стрелец и Козирог: 19 Декември 2016 – 8 Януари 2017

Настоящия ретрограден Меркурий иска да изтръгне последните капки мъдрост от 2016 г. преди началото на новата година и няма да позволи нищо да бъде „заметено под килима“ за по-удобно време. Това е много важен момент за разчистване на съмненията и изправяне пред нещата от живота ни, които са станали неоспорими.

Някога чували ли сте поговорката – „Не застрелвай вестоносеца“? И въпреки това всеки път, когато Меркурий стане ретрограден ние го обвиняваме за истината и осведомеността, за която ние сме отговорни.

„Меркурий има много специална роля в преноса на мъдрост и голяма лична осведоменост. Той пътува между хората и боговете, между светлината и тъмнината и остава просто един вестоносец, който няма за цел да ни съди.“ - Ривър Рейн

Меркурий вече започна да се забавя и навлиза в ретроградна фаза от 19-ти Декември 2016 до 8-ми Януари 2017. Посрещането на новата година с ретрограден Меркурий означава, че в началото на годината нещата ще се случват бавно и съзерцателно. Това може да се дължи на факта, че 2016 бе година на силно облекчение за много хора.

Изглежда Вселената ни носи едно принудително бездействие, за да осмислим добре на къде сме се запътили и каква е следващата ни цел. Много хора се страхуват от ретроградния Меркурий, но това всъщност е едно мощно време за трансформация. Време, през което можем да разчистим мъглата и да видим истината на нашата душа.

Меркурий е Божествен пратеник, който влияе на комуникацията и гърлената чакра. Когато Меркурий се движи нормално той работи заедно с невероятната светлина на Слънцето. Когато обаче Меркурий стане ретрограден той пътува в мрака на подземния свят, разкривайки тайни и стари болки от миналото. Именно чрез този процес Меркурий е в състояние да изкара на повърхността истина, осведоменост, разбиране и просвещение. Това помага на останали дълбоко в нас стари мисли и вярвания да излязат на повърхността и да бъдат пречистени.

Всяка една пречка или забавяне, която ни носи ретроградния Меркурий има някаква по-висока цел. Може би основната цел е да спрем, да се огледаме и да се заслушаме за нещата, които се случват около нас.

Може би объркването и закъсненията, които се случват през този период имат за цел да се опитат да ни научат или покажат нещо много по-дълбоко. Ако се чувствате негативно засегнати от ретроградния Меркурий, значи може би трябва да се вгледате по-дълбоко в живота си и да оцените какво в действителност се случва.

На какво трябва да обърнете внимание, през настоящия ретрограден Меркурий?
През декември Меркурий ще бъде за много кратко ретрограден под знака Стрелец, след което идва знака Козирог. Козирог е практичен и стабилен знак, което означава, че ще се изправяме със старите проблеми по един много практичен начин. Няма да има място за кой знае какви емоции. Вместо това Меркурий ще пречисти нашата гърлена чакра. Това е добре защото ще се минимизират неподходящите емоционални реакции и ще ни позволи да виждаме нещата от една по-спокойна и стабилна гледна точка.

Практикуването на творчески дейности и упражнения ще бъдат голям отдушник през този ретрограден период. Всичко, което можете да направите да задвижите вътрешната си енергия може да ви помогне да се промените и да видите нещата посредством една нова перспектива.

По време на ретрограден Меркурий в Козирог ние се насърчаваме да поемем отговорност за нещата, които сме избрали да изразим и начина, по който сме избрали да ги изразим. През този период се насърчава желанието да се освободим от неща, които емоционално са били свързани с нас.

Настоящата 2016 г. ни донесе много ретроградни планети и може би едва сега започваме да си даваме сметка за всичко това. Ретроградните планети ни дават възможност да погледнем под повърхността, за да открием скритата истина. Това бе година на крайности и изводите от предходната година ще ни помогнат да влезем в новата 2017 г. с повече яснота, цели и посока.

Този последен ретрограден Меркурий за 2016 г. ще ви помогне да затвърдите всичко, което сте градили тази година, затова му се насладете спокойно.

Оставете енергията на ретроградния Меркурий да ви залее, тъй като може да ви отвори очите за много нови хоризонти. Кой знае може да ви промени мнението за неща, които доскоро не сте разбирали, и от които сте се страхували.

 

Рейтинг:
4.3/5 на базата на 3 оценки

Отзиви

Коментирай
loading...