PANDEA BEAUTY - ТОПЛАТА КРАСОТА НА ПРИРОДАТА
Назад до Природа и здраве

Рейши – гъбата, която се бори с рак и смъртоносни микроорганизми

Гъбата Рейши се използва от хилядолетия в традиционната източна медицина. Рейши е японското наименование на тази гъба, докато китайците я наричат Линг Ши. Едно от наименованията с които обикновените хора я наричат е „гъбата на безсмъртието“. В източната медицина тя се поставя на едно от първите места по лечебни свойства.

Гъбата Рейши повишава имунитета и активира защитните клетки на организма. Тя ги кара агресивно да се борят срещу ракови клетки и други заболявания. Научните изследвания показват, че екстракта от гъба Рейши се бори с туморния растеж, предотвратява появата на рак и удължава живота. Освен защита от рак, тази вълшебна гъба предпазва организма от редица смъртоносни микроорганизми, включително микроорганизмите причиняващи човешки имунодефицитен вирус (ХИВ) и хепатит В.

Тайната на Рейши се крие в широката гама от биологично активни молекули, включително алкалоиди, стероли, полизахатиди и тритерпеноиди. Всички те имат различен начин на действие с различните компоненти на имунната система и стимулират тяхната активност.

Известно е, че с течение на времето имунната система остарява и губи своята ефективност. Това от своя страна е една от основните причини за повишената заболеваемост с напредването на възрастта. Екстракта от Рейши подмладява белите кръвни клетки и увеличава производството на антитела, като в същото време потиска вредните клетъчни дейности, предизвикващи възпаления и други негативни ефекти, свързани със стареенето.

Гъбата Рейши е известна и с това, че повишава трансфера и производството на енергия на клетъчно ниво. Това е от изключително голямо значение, предвид неистовите метаболитни нужди на активните имунни клетки.

Изследванията показват, че екстракта от Рейши може да се използва като противораково средство, тъй като си взаимодейства с клетки, които са в състояние да атакуват анормалната ракова тъкан, преди да се е превърнала в завършен тумор. Лабораторните тестове показват, че Рейши помага в борбата с рака, дори в случаите на открити ракови тумори.

Многобройните лабораторни и животински изследвания показват още, че екстракта от Рейши има пряк ефект и върху широк спектър от други смъртоносни микроорганизми, които са известни с това, че застрашават здравето с напредване на възрастта. Сред тях са:

Човешки имунодефицитен вирус (ХИВ) – изследванията показват, че екстракта от Рейши намаля значително броя на активните вирусни частици в примати, носители на маймунска придобита имунна недостатъчност (SAIDS), който е много близък до човешкия имунодефицитен вирус. Активните съединения в гъбата Рейши са в състояние да потискат ХИВ ензимите.

Грип – микроелементите на екстракта от Рейши се борят ефективно с гипните вируси. Освен това те намалят усложненията и тежестта на заболяването, при хората, които вече са заразени с грипен вирус.

Херпес симплекс, херпес зостер – проучванията показват, че екстракта от Рейши спира разпространението на двата вида херпес. Рейши служи като катализатор за активиране на производството на естествени клетки „убийци“ на тези вируси в имунната система.

Постхерпесна невралгия – пациентите, страдащи от невралгия, познават много добре болката от тази инфекция. Третирането с традиционни начини за успокояване на болката често не помага, когато става въпрос за Постхерпесна невралгия. Екстракта от Рейши обаче успокоява болката, причинена от тази вирусна епидемия. За постигане на по-голяма ефективност той трябва да се прилага преди да се зароди огнище на херпес.

Хепатит В – този вирус е основен виновник за чернодробните заболявания по целия свят. Проучванията показват, че екстракта от Рейши спира разпространението на вируса и намалява способността му да въздейства негативно на чернодробните клетки.

Вирус на Епщайн-Бар – сигурно не сте чували за този вирус, но той предизвиква мононуклеоза при младите хора и няколко типа много агресивни лимфоми при възрастните. Екстракта от Рейши кара организма активно да се бори срещу този вирус.

Добавете Рейши към ежедневната си диета

На пазара съществува голямо разнообразие от хранителни добавки с гъба Рейши, но за съжаление не всички са с еднакво качество. Залагайте само на доказани марки, които са си изградили висока репутация. Освен хранителни добавки може да започнете регулярно приемане и на екстракт от Рейши.

Не забравяйте преди употреба да се консултирате с медицинско лице, което да ви посъветва каква доза е най-подходяща за състоянието, в което се намирате!

 

Рейтинг:
4.5/5 на базата на 4 оценки

Отзиви

ani
nqkoi izpolzvalie kapsoli reishi
Виж още отзиви
Коментирай
loading...