PANDEA BEAUTY - ТОПЛАТА КРАСОТА НА ПРИРОДАТА
Назад до Самоконтрол и мотивация

8 причини да гледате по-малко новини по телевизията

Новините би трябвало да носят положителни емоции на обществото. Преди появата на интернет и смартфоните, вечерните новинарски емисии бяха единствения начин да разберем, какво се случва по света. Днес ние сме по-свързани от всякога и новините нямат силата, която са имали в миналото. Освен това с течение на годините новинарските емисии се превърнаха в среда, която понижава качеството на нашата колективна вибрационна енергия.

Много е важно да сме колкото е възможно повече позитивни и оптимистично настроени. Законът на Привличането ни носи това което мислим и чувстваме. За съжаление когато пускаме вечер новинарските емисии ние несъзнателно позволяваме на водещите медии да намалят нашите вибрации. Тези по-ниски вибрации ни носят реалности, които се основават на гняв, тревожност и страх.

Ето няколко солидни причини, които ще ви накарат да отделяте по-малко време в гледане на новини:

1. Насилието - голяма част от новинарските емисии са запълнени със събития, свързани с насилие. Бунтове, убийства и войни са винаги водещите теми. Гледайки и слушайки за тези ужасни неща хората се ядосват, натъжават се и започват да се тревожат. Всичко това е свързано с ниските вибрационни полета.

2. Финансовите и икономически проблеми – трудно е човек да остане положителен и оптимистичен, когато всеки ден слуша за икономическите и финансови проблеми по света. Главите ни се пълнят с това, че икономиката е в застой, безработицата се увеличава, дълговете растат и т.н. Дори всичко това да е истина вие няма да постигнете нищо добро, ако вниманието ви е насочено към тези негативни неща.

3. Зачестилите природни бедствия, навсякъде по света – новините се фокусират върху драматичните събития и част от тях са природните бедствия. Новини свързани с урагани, наводнения, земетресения, пожари, цунами, торнада и др. ни заливат от малкия екран всеки ден. Да тези неща наистина се случват, но все пак вероятността да се случат на вас е сравнително малка. Няма нужда да се тревожите всяка вечер, когато някъде по Земята се е случило някакво природно бедствие.

4. Материализма и консуматорството – голяма част от новинарските емисии се фокусират върху насърчаване на консуматорството. Обръща се много голямо внимание на всякакви видове нови безполезни джаджи и потребителски тенденции. По този начин водещите медии подбуждат хората да харчат повече пари, отколкото изкарват. Насажда се манталитета на стадото, при който всеки трябва да затъва в дългове, за да е в крак с модата и да си купи поредната безполезна вещ.

5. Тревожния тон на новинарите – ако се заслушате внимателно в гласовете на хората, които ни съобщават новините, ще усетите, че те излъчват една тревожност и припряност. Самото слушане на интонацията на водещите може да ви разстрои и изнерви.

6. Освобождаване на напрежението, като споделяме с другите – много хора споделят със своите близки и приятели това, което са видели по новините предната вечер. Това е много лошо за вашите вибрации, защото вече вие не само сте гледали разстройващите новини. Вие сте си изградили мнение, основано на негативните послания и което е още по-лошо разпространявате тези негативни послания към други хора. Добрата новина е, че ако спрете да гледате новини вие много бързо ще замените тези ниско вибрационни мисли с нещо по-положително и градивно.

7. Спонсорираната от държавата пропаганда – абсолютно доказано е, че правителствата и тайните служби на почти всяка една държава предоставят „ВАЖНИТЕ“ новини на т.н. мейнстрийм медии. Те са пълни с откровени лъжи и пропаганда, чиято единствена цел е да насади определеното от тях мнение по различни теми.

8. Рекламите – харесва ли ви да бъдете буквално програмирани относно това, какво трябва да ядете, пиете, носите и т.н. Точно това се случва съзнателно или несъзнателно, когато гледате реклами по телевизията. Замисляли ли сте се защо в рекламите никога не участват интровертни хора. Отговора е, че те ще дадат погрешно за рекламодателите послание към хората, да погледнат навътре, към себе си. Рекламите ни показват едни екстровертни хора, живеещи в един измислен свят, който вие трябва да харесате и приемете за свой. Тези хора обикновено са с приятен външен вид и изглеждат успешни. Това ни кара да чувстваме, че не сме достатъчно добри в това което вършим. Искаме да сме успешни и красиви, като лицата от рекламите. Уловката е, че за целта трябва да си закупим продукта, който рекламират. Това не ви ли изглежда абсурдно? Въпреки това много хора попадат в този капан, в противен случай рекламите нямаше да съществуват.

Както виждате гледането на телевизия и най-вече новините ви излага на редица негативни влияния, които в крайна сметка ще понижат вашите вибрации. Съдържанието на новините и начина по който реагираме на тях създава един вихър от нисковибрационни мисли, чувства и действия. Затова, ако се опитате да израснете духовно и повишите вибрациите си, гледането на новини определено няма да ви помогне.

Много хора смятат, че ако не гледат новини няма да чуят важни неща, които трябва да знаят. Това просто не е вярно. Живеем в епоха в която информацията се разпространява като горски пожар. Ако има нещо важно, което наистина ви интересува, потърсете го в интернет, в някоя от социалните медии или просто говорете с други хора.

Направете нещо, за да се избавите от всичкия този негативизъм. Вечер прекарвайте повече време, правейки неща, които ви зареждат положително. Например говорете и споделяйте повече със семейството и приятелите, четете повече книги и вършете някаква физическа дейност. Завършете деня си положително, вместо да изпитвате напрежение и притеснение, гледайки поредната негативна новинарска емисия.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 5 оценки

Отзиви

Един От Пробуждащите се
Докато слушате радио, гледате телевизия и се разхождате по улицата, вас ви програмират. Самата телевизия излъчва вълни, които водят до пристрастяване. Така повечето хора имат нужда от дневната си доза, без която не могат. Познавате ли такива, които не могат да заспят, без да пуснат поне за час светещата си кутия? Това е хранене със самата честота, без чието набавяне настъпва тотален дискомфорт, объркване и неспособност да се свърши каквото и да е с адекватно поведение. Най-масовият психогенератор стои в почти всеки дом в ъгъла на стаята и излъчва! Трябва ли да се говори и за подсъзнателните внушения, с които е “обогатен” всеки един филм или реклама? Един от начините, чрез които може да се задълбочи полухипнотичното състояние, което настъпва при заставането пред включен телевизор, е да се остави черен или празен всеки 32 кадър на това, което се излъчва или прожектира. Така се създава специфична пулсация от 45 удара в минута, която се усеща само от подсъзнанието и е идеална за настъпване на състояние, при което човек е много податлив на внушения. Представете си всеки ден колко деца и възрастни седят с часове пред телевизора. В един среден американски дом телевизорът е включен средно по 6 часа и 44 минути на ден. И така с всяка минута и с всеки час, които престоявате пред телевизора, вие и децата ви ставате все по програмирани и обработени и загубвате все повече способността си да мислите ясно и трезво. Преди време беше съобщено, че за една седмица едно дете може да наблюдава по различните телевизионни канали средно по 18 400 убийства или сцени на насилие! И всичко това отива в съзнанието му. При гледане на телевизия след 30 секунди съзнанието на човек изпада в напълно възприемчиво състояние.
gffffffffhhds
Mediite sa sredstvo za kontrol nad saznanieto kato nasajdat strah i po tozi nachin vladeyat emociite i straha na horata.
Holydream
Много полезна статия. Ще се радвам все повече хора да я видят! От две-три години не гледам телевизия и се чувствам прекрасно! Малко по малко цялото ми светоусещане се измени! Бъдете мъдри и се отнасяйте с любов към себе си! Светлина и Любов на всички!
Виж още отзиви
Коментирай
loading...