PANDEA BEAUTY - ТОПЛАТА КРАСОТА НА ПРИРОДАТА
Назад до Самоконтрол и мотивация

Притча за това какви са хората около нас

В един оазис дълбоко в пустинята пристигнал изморен пътник, пийнал си вода от извора, поседнал да почине  и попитал стареца, който си почивал  на сянка, близо до водата:
- Какви хора живеят тук на това  място, искам да се установя тук за по-дълго време.
Старецът му отговорил с въпрос:
- Разкажи ми ти първо, какви хора живеят там, откъдето ти идваш?
- Хора с лоши помисли и намерения, които мислят само за себе си – отвърнал мъжът.
- На такива ще попаднеш и тук – му отвърнал старецът.
Мъжът опаковал багажа си и поел отново по своя незнаен път.
В същия ден друг пътник се приближил до водата, за си почине и да пие. Видял стареца, поздравил го и попитал:
- Какви хора живеят на това благословено от бога място?
Старецът отново отговорил със същия въпрос:
- Разкажи ми ти първо, какви хора живеят там, откъдето ти идваш?
- Прекрасни, честни, гостоприемни, дружелюбни и добри. Много ми е мъчно за това, че трябваше да се разделим и те много ми липсват.
- Такива хора ще намериш и тук – отвърнал старецът.
Запитали възрастния мъж:
- Как можеш да дадеш два различни отговора на един и същи въпрос?
Без да се замисля, старецът отвърнал:
- Очите ни са отворени към това,  което носим в  сърцето си, само това можем да видим. Човек, който не е намерил нищо добро в другите, не може да намери нищо хубаво, нито тук, нито на което и да е друго място!

Поуката от тази притча трябва да ни подскаже, че понякога разликата между добро и зло се корени в нас. Ние сме универсалният уред, който измерва тези две понятия и техните стойности. Не бива да го забравяме, както и това, че няма смисъл да търсим това, което не можем да намерим в душата си.

Рейтинг:
4.6/5 на базата на 9 оценки

Отзиви

Кристиян
Притчата не е за мястото, а за човека. Жена вижда мъж с няколко жени и го осъжда - прелюбодеец. Друга вижда същият мъж и мисли, че мъжа има голямо сърце и много любов за живота. Мъж ще го погледне и ще завиди, или ще види приятел. Каквото носиш в сърцето, с това мериш другите.
Анонимен
...понякога човек неволно обърква верния път и попада не където е искал,но рано или късно се връща на точното си място,важно е да обичаме и да не се озлобяваме и в най - тежките ни дни-кой ли ги няма!?
Анонимен
Neli Nikolaeva Dimitrova
Анонимен
Притчата ни подсказва ,че трябва да се обърнем към себе си и да се опознаем какви сме в действителност.Мислите които сформираме и изпращаме в атмосферата показват какво е нашето отношение в дадена ситуация и как я възприемаме ,ако сме с позитивна нагласа според Вселенските закони привличаме ситуации и хора които вибрират на същата честота ,ако не сме в хармония със себе си енергийната ни обвивка нашата аура се свива ,дори и да не разбираме това и ние не сме в състояние да виждаме нещата такива каквито са и привличаме хора с понижени вибрации които вибрират на нашата честота.Единствено когато сме в хармония със себе си,дух,душа и тяло вибрират на еднаква честота ,в това състояние човек е неуязвим към всичко негативно и в животът му протичат промени в благоприятен за него аспект.
Анонимен
Продължавам си мисълта от по -горе:Няма лош и няма само добър човек,а времето ,и животът -събитията в него-променят хората!
Виж още отзиви
Коментирай
loading...