PANDEA BEAUTY - ТОПЛАТА КРАСОТА НА ПРИРОДАТА
Назад до Природа и здраве

Пригответе си натурална електролитна напитка, която предпазва от дехидратация в горещите летни дни и зарежда тялото с енергия

Пригответе си натурална електролитна напитка, която предпазва от дехидратация в горещите летни дни и зарежда тялото с енергия.

Най-простото определение за електролитите е: Вода с разтворени в нея соли, основи и киселини. Основните йони на електролитите са калий, натрий, магнезий, хлорид и калций.
Електролитите са важни за човешкия организъм защото са в основата за доброто здраве на нервите, сърцето и мускулите.
При различни заболявания и чести повръшания и диария, се губят значително количество електролити, които организма трябва да възстанови. Това се случва най-често при малките деца.
В тежкия и уморителен слънчев ден, когато изпотяването е по-засилено, вие също можете да загубите енергия и намаляване нивото на електролити в организма. Това може да доведе, до отпадналост, дехидратация, замайване и други неприятни симптоми.
Повечето електролитни напитки, които се предлагат са пълни с различни химикали, рафинирана захар, оцветители и консерванти и растителни масла. Ако искате да помогнете и да се погрижите за здравето на своя организъм, предлагаме ви да опитате следната напълно натурална електролитна напитка с цитруси:

½ чаша пресен сок от портокал.
¼ чаша пресен сок от лимон.
2 чаши филтрирана или минерална вода (може и кокосова вода).
2 супени лъжици натурален пчелен мед или органичен кленов сироп.
1/8 ч.л хималайска розова сол (съдържа 84 микроелемента).

Поставете всички изброени съставки и разбъркайте добре.
Накрая добавете няколко кубчета лед.

На приготвената вече напитка, можете да се насладите по всяко време, когато имате нужда от глътка свежест.

Рейтинг:
4.0/5 на базата на 4 оценки

Отзиви

Коментирай
loading...