Назад до Самоконтрол и мотивация

5 полезни неща, които е добре да правите вечер за спокоен сън и успешен нов ден

Всеки  има своите ежедневни ангажименти, с които трябва да се справя от сутрин до здрач. Понякога човек дори не забелязва как се върти в един омагьосан кръг. И когато дойде време за почивка хората масово започват да сърфират в интернет, гледат телевизия, играят електронни игри или преглеждат различни приложения в мобилните устройства. Всички тези дейности повлияват върху качеството на съня и следователно на качеството на живота. Опитайте някои от следните съвета поне за седмица и сами ще се убедите колко по-хубав и качествени ще бъде сънят. В следствие на доброто на наспиване ще се радвате на по-качествен, подреден и спокоен живот.

Подгответе се за утрешния ден

Едно от най-полезните неща, които може да направите преди да легнете в леглото е да направите кратък анализ и план за следващи ден. Напишете кратък списък със задачите, които трябва да свършите. Много от хората дори планират своето облекло за утрешния ден, за да не губят сутрешното си време в лутане.
Стремете се всяка сутрин да ставате по едно и също време, за да настроите своя биологичен часовник. Тези простички неща могат да ви спестят от сутрешния стрес и да дадат необходимото спокойствие за по-лек сън.

Четене на книги

Успешните и организирани хора обичат да учат. Ето защо повечето от тях са любители на книгата. Можете да се отдаде на любимото си четиво или да зарадвате децата като им прочетете детска приказка. Преди лягане не четете новинарски вестници и списания. Изберете приятно четиво, което ви отнася в един друг свят и не натоварва вашата психика.

Медитирайте

Медитацията насърчава психическото и физическото здраве. Това е чудесен начин да останете сами със себе си и да подредите своите мисли. Медитацията зарежда и прави хората по-фокусирани върху техните цели и идеи. Тя е чудесен метод за практикуване преди сън, отпуска мислите и абстрахира човек от забързаното ежедневие.

Разсъждавайте

Разсъждавайте върху постигнатото през изминалия ден и подредете приоритети си за следващия. Бъдете доволни и благодарни дори за малките неща, които са ви се случили. Добре е е да се сетите за поне 5 неща, за които да сте благодарни на отминаващия ден.

Останете насаме със себе си

Оставете мобилните устройства на тих режим и спрете телевизора (не заспивайте на включен телевизор). Останете сами с мислите си. Това е един наистина здравословен навик, който увеличава качеството на съня и носи усещане за пълноценна почивка.

Рейтинг:
3.5/5 на базата на 4 оценки

Отзиви

Коментирай
loading...