PANDEA BEAUTY - ТОПЛАТА КРАСОТА НА ПРИРОДАТА
Назад до Самоконтрол и мотивация

Подсъзнателни послания в рекламите: Как те влияят на нашето съзнание?

Чудили ли сте се някога защо сме толкова пристрастени към секса, наркотиците, храната, страха и насилието? Дали тези зависимости са естествени или сме били подтикнати да се пристрастим към тези неща? Ако сте наясно с това как големите компании използват подсъзнателни послания в своите реклами, може би ще се съгласите с констатацията, че повечето зависимости не са естествени, а по-скоро са резултат от скритите подсъзнателни внушения с които ни облъчват всеки ден.
Каква е основната цел на подсъзнателните послания в рекламите?

От деня в който се родим, ние сме бомбандирани с всякакъв вид негативни подсъзнателни и съзнателни послания. Много търговски компании създават тези скрити съобщения с цел директна насоченост към нашето подсъзнание, за да могат по този начин да манипулират съзнанието ни, по начин, който им е угоден. Благодарение на тези подсъзнателни трикове те бавно, но сигурно ни карат да се държим, по начина по който искат.

Отрицателните подсъзнателни съобщения са една от основните причини, поради които нашето общество е толкова обсебено от секса, наркотиците, храната и насилието. Много от тези негативни подсъзнателни послания са предназначени да предизвикват страх, расизъм и сегрегация. Поради това е толкова трудно да живеем съвместно с други религии и култури и да постигнем един траен световен мир.

Сред основните цели на рекламата са да ви информира за определени продукти и услуги и да ви мотивира да си ги закупите. За постигането на тези цели те използват закачливи заглавия, атрактивни графики, съблазнителни клипове и специални оферти, които подсъзнателно ви подтикват и мотивират да действате по определен начин към даден продукт или услуга.

След като са в състояние да манипулират съзнанието ви, използвайки негативни подсъзнателни съобщения, те до голяма степен могат да контролират поведението ви. Проблема е, че вие дори не сте наясно, че сте манипулирани. Много хора гледат скептично на това, но замислете се, защо компаниите харчат милиони долари годишно за разработката на нови и нови подсъзнателни послания.

Магически знаци и мнемоники използвани в рекламите

В днешно време рекламите често имат вградени магически знаци и мнемоники, които създават магически заклинания с цел препрограмиране на съзнанието на по-дълбоко ниво. Разбира се не могат да контролират на 1005 съзнанието ви, но ви засягат много повече, отколкото предполагате.

Най-използването средство за излъчване на тези магически заклинания е телевизията. Съкращението на английски на телевизия е TV, което може да се интерпретира, като „tell-a-vision” (КАЖИ НА ЗРЕНИЕТО). Фонетично думата телевизия на английски също звучи много подобно на „tall-a-vision”. Този вид игра на думи е един от любимите начини за скриване на истинските намерения.

Скритите цели на телевизията (TV/tell-a-vision) е да излъчва реклами с подсъзнателни послания, пълни с магически знаци и мнемоники. Целта е да ви се представи една фалшива реалност, която има за цел да промие съзнанието ви. Точно поради тази причина телевизионните предавания се наричат още програми, защото имат за цел да ви програмират и контролират съзнанието ви, така че да действате и мислите по определен начин. Всичко е толкова очевидно, само трябва да имате „очи“, за да го видите!

Как да защитите ума си от негативните подсъзнателни съобщения

За да защитите ума си от негативните подсъзнателни съобщения, на първо място трябва да разберете как работи системата. Подсъзнателните послания са като фокусите, когато разберете как се правят, повече не могат да ви подвеждат и манипулират съзнанието ви. Друг начин да се предпазите от негативните подсъзнателни послания е като повишите вибрациите си и достигнете до по-високите енергийни честоти.

Ако гледате прекалено много телевизия, намалете часовете, които прекарвате пред малкия екран. Честотата на телевизора засяга мозъка по негативен начин. Мозъчната дейност се променя от нормалното състояние на ума (Бета вълните), към алфа вълни. Когато вашите мозъчни вълни се променят към алфа вълни, вие изпадате в едно отпуснато състояние на ума. Това състояние е подобно на транс и много лесно можете да бъдете програмирани.

Тази промяна в мозъчната дейност изключва по-високите критични функции на мозъка ви. В това състояние ума ви е лесно манипулируем и може да приеме всяка една информация за истина. Точно за това телевизията е толкова ефективен метод за манипулиране на съзнанието.

Един от най-добрите начини да се предпазите от негативните подсъзнателни послания в рекламите е да престанете да позволявате на водещите медии да ви поучават как трябва да мислите. Освен това дисциплинирайте ума си и станете по-отговорни. По този начин за егото ще бъде много трудно да повлиява на решенията ви. Медитацията е един чудесен начин да дисциплинирате ума си.

След като започнете да освобождавате съзнанието си от негативните подсъзнателни послания, ще забележите, че много от вашите зависимости повече няма да ви засягат в такава голяма степен или ще изчезнат напълно. Освен това нивата на стрес ще спаднат значително, което ще намали емоционалните ви проблеми.

Рейтинг:
4.5/5 на базата на 8 оценки

Отзиви

Ники
Вярно е,наскоро започна да се говори за това как чрез мисли ние привличаме като магнит това,за което мислим.Важното е да мислим позитивно ,да си го представяме,да го виждаме като картина и това се материализира.Всичко е в главата ни.Намерете си на ютуб филм "Тайната" и го изгледайте.Този филм ми даде отговор на това ,което правя мисленно,а именно- материализирам желанията си.Шантаво звучи,но винаги можете да пробвате като експериментирате.А,и още нещо-вие го правите само ,че не осъзнавате това ИЛИ някой друг прави това С ВАС.
Виж още отзиви
Коментирай
loading...