PANDEA BEAUTY - ТОПЛАТА КРАСОТА НА ПРИРОДАТА
Назад до Технологии и развитие

Петте забравени изобретения на Никола Тесла, които биха заплашили световния елит

„Мозъкът ми е само един приемник. Във Вселената има едно ядро, от което ние получаваме знание, сила и вдъхновение. Аз не съм проникнал в тайните на това ядро, но знам че то съществува“ - Никола Тесла.

Повечето велики изобретения променят фундаментално обществата. Някои от тези открития и изобретения нарушават интересите на световния елит. Много революционни технологии са прикривани, за да се запази статуквото. Елитите целенасочено пазят в тайна редица научни достижения, защото са опасни за тяхното съществуване. Представяме ви някои от технологиите на инжинерния гений Никола Тесла, за които световния елит не иска да знаете.

Смъртоносния лъч

Никола Тесла твърди, че през 1930 г. изобретил „Смъртоносен лъч“, който нарекъл „Teleforce”. Устройството било в състояние да генерира интензивен насочен лъч на енергия, който би могъл да се използва за унищожението на вражески самолет, армейска част или нещо друго. Никола Тесла никога не сглобил „Смъртоносния лъч“, защото вярвал, че веднъж щом го имат различните държави ще се унищожат една друга. Според Тесла този лъч е можел да унищожи всичко в радиус от 200 мили (около 320 километра). Това би направило всека една страна, независимо малка или голяма, непревземаема за вражески самолети, армии и други средства за атака. Тесла е споделял, че са се опитвали да откраднат изобретението му. Крадци са влизали в кабинета му и са ровели щателно из документите, но в крайна сметка шпионите останали с празни ръце.

Осцилаторът на Тесла

През 1898 г. Тесла твърди, че изобретил и тествал малко вибриращо устройство, което благодарение на вибрациите си можело да разтресе цялата сграда и всичко около него. С други думи устройството можело да симулира земетресения. Тесла бил ужасен от потенциалните ужаси, които може да предизвика това устройство, затова взел един чук и го разрушил. Казал на своите служители, които видели как действа осцилаторът да пазят в пълна тайна устройството. Някои теоретици смятат, че правителството на САЩ и други правителства по света продължават да правят тайни изпитания на изобретенията на Тесла. Едно от местата, където това се осъществява е съоръжението HAARP в Аляска.

Системата за безплатна енергия на Тесла

С финансовата помощ на Дж.П. Морган, Тесла проектирал и построил кулата Уондърклиф – гигантска безжична предавателна станция. Строежа се извършил през 1901-1902 г. Морган си мислел, че кулата Уондърклиф може да осигури безжична комуникация по целия свят. Тесла обаче имал други планове. Той искал да построи множество такива кули, с помощта на които безжично и напълно безплатно да пренася електрическа енергия. В безплатното електричество обаче няма никаква печалба. Затова тази система била опасна за световния елит, тъй като е щяла да промени из основи енергийната индустрия. Представете си колко различен би бил света, ако обществата не се нуждаеха от петрол и въглища, за да функционират? Щяха ли големите световни сили да запазят контрола си? Съзрял опасността Морган отказал да продължи финансирането. Проектът е изоставен нацяло през 1906 г. и никога повече не е въведен в експлоатация.

Летящата чиния

През 1911г. Никола Тесла заявява пред „The New York Herald“, че разработва анти гравитационна „летяща машина“.

„Моята летяща машина няма нито крила, нито витла. Може да я видите на земята и никога няма да предположите, че това е летяща машина. И все пак тя ще бъде в състояние да се движи на воля из въздуха във всяка посока със скорост по-висока от всяка достигана до момента. Тя ще може за продължително време да остане абсолютно неподвижна във въздуха, дори и да духа силен вятър.“ - споделя Тесла.

Летящата чиния на Тесла се задвижвала от система осигуряваща си безплатна енергия, в момент когато новоизлюпената авиация и автомобилната индустрия зависели изцяло от нефт и нефтени продукти. Това негово изобретение обаче имало същата съдба като системата за пренос на безплатна енергия.

Напреднало въздухоплаване

Тесла начертал планове на електрически задвижвани дирижабли, които щели да превозват пътници от Ню Йорк до Лондон за 3 часа и на височина 12 километра над Земята. Неговата идея била, че тези дирижабли ще могат да добиват необходимата им енергия директно от самата атмосфера и никога няма да им се налага да спират за презареждане. Безпилотните дирижабли можело да се използват за превоз на пътници до предварително избрана дестинация или за дистанционно въздушно нападение. Тесла обаче така и не могъл да изпълни проекта си. Все пак неговите теоретични разработки са намерили приложение в съвременните безпилотни самолети, които извършват бойни мисии, свръхзвуковите самолети и космически совалки, които обикалят Земята в горните слоеве на атмосферата.

От дълго време се предполага, че ФБР буквално е откраднало всички научни изследвания и изобретения на Никола Тесла след смъртта му. Тези слухове наскоро бяха потвърдени, тъй като наскоро ФРБ разсекрети документи, които потвърждават, че са се възползвали от много от изобретенията на великия гений.

Рейтинг:
4.8/5 на базата на 5 оценки

Отзиви

Коментирай
loading...