PANDEA BEAUTY - ТОПЛАТА КРАСОТА НА ПРИРОДАТА
Назад до Самоконтрол и мотивация

6 неща, от които се освобождаваме по пътя на духовното израстване

Духовното израстване води до промяна в мислите и действията ни към по-добро и носи повече любов в живота ни. Това се дължи не само на променената ни ценностна система, но и на факта, че ставаме много по-продуктивни. „Събуждайки“ се за света, такъв какъвто е, ние осъзнаваме истината, която бавно, но сигурно ни променя отвътре навън. Все пак ни е сме хора и продължаваме да изпитваме негативизъм, но степента и продължителността на това да бъдем негативни се променя значително.

Все още се ядосваме за глупави причини, но вече не се превръщаме в това кълбо от ярост, което води до самоунищожение. Когато осъзнаем емоциите си и се стремим да ги запълним с любов, яростта и негативността бързо стихва. Представяме ви някои от емоциите, от които ще се освободите по естествен начин, когато достигнете до по-високите нива на съзнание.

Ненавист

За съжаление гневът и омразата са едни от доминиращите аспекти на нашето общество. Гневът е като огън в душата ни. Той замъглява погледа ни и блокира изразяването на истински чисти емоции. Усещането за гняв е отвратително и силно разрушително. След като трайно приемем любовта в живота си, омразата ни кара да се чувстваме физически болни. Някога сме възприемали гнева като сила, докато сега виждаме истинското му лице, като едно непродуктивно и вредно чувство.

Ревност

Ревността е пряко свързана с маниакалната ни пристрастеност към това да сравняваме всичко и всеки. Вглеждаме се в това, което имаме и го сравняваме с нещата, които имат другите. Когато израстваме като личности и изпълваме живота си с любов и състрадание, ние преставаме да се интересуваме от това, какво притежават другите. Започваме да признаваме собствените си успехи и неуспехи като нещо много ценно и незаменимо. Така виждаме и другите с по-голямо разбиране, изпращаме им повече любов и се радваме да ги наблюдаваме. Изпълнени сме с радост при успеха на другите, защото всеки заслужава да бъде щастлив.

Страхът от провал

По време на процеса на духовно и личностно израстване всеки човек има своите върхове и падения. С напредването на възрастта ние ставаме по-мъдри и започваме да изпитваме все по-малко страх от провал. Осъзнаваме, че вредите на неуспехите се простират върху житейските уроци, които все още не сме научили. Приемаме с отворени обятия всички възможности за растеж и трупане на знания. Нашите положителни черти няма как да са толкова силни, ако не са закалени от изпитани страдания.

Несигурност

Несигурността е една от първите отрицателни емоции, които ни спохождат. Тя обаче не може да вирее на места, където властва любовта и положителната надежда за бъдещето. Припомняме си, че като част от общото, от Вселената ние сме съвършени и постоянно развиващи се форми на красотата.

Безпокойство

Бъдещето и миналото не са нищо повече от мистерии и истории. Не трябва да допускаме неизвестността да ни кара да се чувстваме дискомфортно и безпокойни. Ние се изправяме много пъти срещу неизвестното и всеки път ставаме по-добри.

Отмъщение

Ако някой ни угнетява, естественото желание е в даден момент да му отмъстим. Духовното израстване и контролирането на негативните мисли ни кара да гледаме състрадателно на такива хора и да виждаме болката, с която са изпълнени душите им. Ние вече не ги мразим и не копнеем да им отмъстим, като по този начин инжектираме още повече негативност в света. Вместо това просто избягваме такива хора или се опитваме да ги спасим от собствените им негативни действия.

Рейтинг:
4.4/5 на базата на 7 оценки

Отзиви

Коментирай
loading...