PANDEA BEAUTY - ТОПЛАТА КРАСОТА НА ПРИРОДАТА
Назад до Самоконтрол и мотивация

Научете децата си от малки как да използват Закона на привличането

Повечето родители, баби, дядовци и роднини желаят най-доброто за децата. Грижовните възрастни искат техните деца да процъфтяват. За щастие всеки възрастен може да се научи как да предаде Закона на привличането на своите деца. Това може да помогне на децата да успеят в живот изпълнен със здраве, богатство и щастие.

Посредством Закона на привличането, положителните мисли, вярвания и очаквания създават просперираща и успешна реалност. Когато обучаваме децата си да насочат своите мисли, вярвания и очаквания към нещо положително, ние реално ги учим да мечтаят и преследват истинските неща, които искат да постигнат в живота си. По този начин децата не се влияят от множеството вярвания наложени от обществото, които ограничават тяхното развитие.

Представяме ви четири стъпки, които ще ви помогнат да научите децата, как да проявяват Закона на привличането в живота си.

Стъпките са написани специално за малки деца, но с някои дребни промени могат да послужат и за тинейджъри.

1.Насърчавайте тяхното въображение

Едно от отличителните неща при децата е, че те имат по-големи мечти от възрастните, понеже въображението им работи много по-активно. Големите мечти създават по-добър живот, затова подкрепяйте тяхното въображение и по този начин ще им помогнете да постигнат по-велики неща, посредством Закона на привличането.

Законът на привличането може да създаде някои проблеми при възрастните, понеже ние често си поставяме ограничения и лимити. Поради това много от нас се осмеляват да си поставят само „разумни“ цели. Понеже сме били научени да бъдем реалисти, много от нас се отказват да преследват големите си мечти. Това ограничава значително възможността да постигнем нещо наистина страхотно в живота си.

Децата са следващото поколение и те не трябва да бъдат ограничавани според нашите разбирания. Насърчавайте тяхното въображение. Научете ги, че въображението е нещо много ценно и че всичко е възможно.

Например вместо да казвате на внучето си, че нейния въображаем приятел е една измислица, попитайте я нещо за него, сякаш той наистина съществува. Вместо да ви става смешно, когато синът ви каже, че ще бъде супер герой, окуражете го със сериозен тон сякаш това наистина е възможно. Създайте впечатление в детето си, че всички мечти са възможни и изпълними и заслужават да им се обърне внимание.
Като възрастни ние често подсъзнателно ограничаваме въображението на децата, понеже думите и действията ни им подсказват, че големите мечти са неизпълними и невероятни. Чрез насърчаване на въображението ние помагаме на децата да подобрят своите умения, относно Закона на привличането. Да повярваш в това което мечтаеш е първата стъпка то да се сбъдне.

2. Насочете вниманието на децата към проявленията на мислите

Има множество малки проявления свързани с нашите мисли, които се случват всеки ден. Посочвайте ги на децата си, за да могат те логически да разберат принципа, че мислите се превръщат в реалност.

Например, ако говорите с дъщеря си за Мики Маус и малко след това видите реклама на Мики Маус, може да се възползвате от възможността и да посочите връзката между мислите и действителността. Може да кажете нещо от сорта: „Говорихме си за Мики Маус и той се появи!“ или „Използва магията си, за да доведеш Мики Маус при нас!“

Колкото се може по-често напомняйте на децата си, че те са отговорни за нещата, които им се случват. Децата много харесват това, защото за разлика от възрастните те все още вярват в магията. Поддържайте духа на магията, като посочвате доказателства дори за най-дребните неща.

3. Завършете деня с нещо положително

Позитивното мислене е от решаващо значение, за да овладеете напълно Закона на привличането. За да насърчите положителната нагласа при децата, научете ги как да завършват положително всеки ден. В края на деня е добре да си мислят за най-хубавите неща, които са им се случили през деня.

Ако сте родител най-добре е да направите това точно преди лягане. Точно преди да загасите лампите в спалнята, попитайте детето си: „Какво е най-хубавото нещо, което ти се случи днес?“. Ако се затруднява, напомнете му за нещо положително, което сте преживели през деня. Може да кажете някоя шега на която сте се смели по-рано или да поговорите за някакво ново умение, което детето е усвоило.

Тази стратегия е страхотна, защото не само насърчава положителното мислене, но и създава допълнителни възможности да задълбочите още повече връзката си с детето.

4. Изразявайте благодарност заедно

Благодарността е едно от най-важните неща за овладяване на Закона на привличането. Когато сме благодарни за нещата които са се развили добре за нас, ние привличаме още добри неща в живота си. Ученето на децата ни да изразяват благодарност е нещо изключително ценно и оказва голям положителен ефект.

Затова положете необходимите усилия и научете детето си да казва „Благодаря“. Освен това намерете необходимото време в което заедно да изразявате благодарност. Например всяка вечер когато се съберете за вечеря може да споделяте кой за какво се чувства благодарен през изтеклия ден. Намерете подходящото време за вас и детето в което всеки ден заедно за изразявате благодарност.

Колкото повече изразявате благодарност с децата си, толкова повече те ще започнат да я изразяват сами, когато пораснат.

Когато изпълнявате тези 4 стъпки свързани със Закона на привличането, имайте в предвид, че когато израстваме ние често започваме да се ограничаваме и да имаме повече отрицателни мисли. Естествено това не ни помага по никакъв начин, а дори напротив, много вреди. Малките деца са облагодетелствани, защото мозъците им все още израстват и те имат много голямо въображение. Те не са свикнали да бъдат негативно настроени в продължение на десетилетия.

Децата, които още от малки са научени как действа Закона на привличането е много вероятно да израснат като положителни хора, които имат големи мечти и постигат успехи в живота. Ако положите усилия да научите децата на тези принципи днес, ще берете плодовете на положителните резултати в бъдеще.

Рейтинг:
4.5/5 на базата на 6 оценки

Отзиви

Коментирай
loading...