PANDEA BEAUTY - ТОПЛАТА КРАСОТА НА ПРИРОДАТА
Назад до Природа и здраве

6 от най-удивителните природни творения по света

Вероятно сте отегчени от стоенето пред компютъра по цял ден и се чудите какво правите в този депресиращ офис? Има толкова други по-интересни места по света, на които бихте могли да бъдете точно в този момент. Какво ще кажете за романтична разходка в тунела на любовта или за посещение на минералните извори в Памуккале?
Представяме ви едни от най-жадуваните и изумителни места по света:

Солните пустини Салар Де Уюни

Мястото с най-удивителните плоски солни пустини. Намира се в югозападна Боливия, близо до Андите. Когато вали дъжд, пустинята се превръща в огромно огледало. Водата над солите никога не достига повече от 15 см., така че усещането е сякаш ходите по повърхността на огледало.

Голямата синя дупка

Намира се край бреговете на Белиз. Много изследователи смятат, че тя е най-голямата по рода си. Погледната от високо наистина изглежда доста мистериозно. Въпреки това нейните дълбини привличат гмуркачи от цял свят. Ако искате незабравимо гмуркане, знайте че това е вашето място.

Езерото Хилиър

Намира се точно на ръба на най-големия остров Решерш в Австралия. Може да ви напомня на ягодов шейк или захаросана дъвка, да наистина виждате добре – цветът на езерото е розов.
Вероятно сте любопитни дали можете да поплувате в това езеро? Е, тук добрата новина е че е възможно, но все пак е добре да знаете, че езерото е много солено. То е напълно безопасно за плуване и няма сведения да има неблагоприятно влияние върху здравето на хората и местната фауна.


Памуккале

Намира се в Турция и в превод означава ''Памукова крепост'' или ''Замък от памук''. За местното население това е 8-мото чудо на света. Памук кале е природна забележителност със снежнобели сталактити, горещи извори с терасовидна форма и течаща вода. Ако посетите Турция, не пропускайте да видите и това чудо на природата, защото някои учени смятат, че би могло да изчезне до няколко години.

Плажа на любовта

Ще го откриете в Мексико. Това е райско място буквално скрито под земята.
Това място е било скрито далеч от погледа на останалия свят в продължение на много години, но бързата му популярност от няколко споделени снимки в интернет мрежата са го направили един от най-предпочитаните плажове в Мексико.


Тунела на Любовта

В близост до град Клеван, Украйна се намира ''Тунелът на любовта''. Този тунел от дървета е формиран в продължение на много години, а през него са преминава влакови композиции. Сега тунелът е изоставен, а пътят се е превърнал в романтично място за влюбените двойки. Смята се, че ако една двойка хваната за ръка, измине пътя от едната до другата страна на тунела, любовта им ще бъде вечна, а желанията сбъднати. Всеки посетил това място, споделя очарованието си от него и наистина го намира за едно от най-красивите и романтични места на света.


Ние живеем в прекрасен свят, просто трябва да отворим очите си за него. Така, че на кое място по света бихте искали да сте точно сега?

Рейтинг:
4.6/5 на базата на 14 оценки

Отзиви

Невероятна красота
Анонимен
красота
Анонимен
Толкова е красиво! Благодаря Ви,че споделяте такива неща!
Анонимен
Приказни са.
Anelia Hristova
val6ebstva
Виж още отзиви
Коментирай
loading...