PANDEA BEAUTY - ТОПЛАТА КРАСОТА НА ПРИРОДАТА
Назад до История, митове и легенди

Най-добре охраняваните места по света, които няма как да видим на живо

Всеки е чувал израза, че живеем в свободни времена и свободен свят, на наистина ли сме толкова свободни, колкото си мислим. Всъщност има много места по Земята, до които обикновените хора нямат никакъв достъп. От най-тайните военни бази, до клубове за богаташи и бункери за посрещане на Армагедон. Настоящата статия ще ви запознае с местата по света, където достъпа за външни лица е най-ограничен.

Royal Air Force Menwith Hill, Великобритания



Това е един от най-тайните комплекси в Европа, както и един от най-странно изглеждащите. Тези завладяващи и донякъде странни структури осигуряват комуникационна и разузнавателна поддръжка на Великобритания и САЩ. Този комплекс е толкова голям, че е категоризиран като най-голямата електронно-мониторингова база на планетата.

Бохемската гора, Калифорния



Бохемската гора се намира някъде в Калифорния и е с площ от 2700 акра. Тази оградена и добре пазена местност е като сцена от холивудски приключенски филм. Смята се, че земята е собственост на частен клуб от Сан Франциско, наречен „Bohemian Club“. В Бохемската гора са ходили президентите Ричард Никсън и Хърбърт Хувър. Жените не се допускат в този клуб. Всяка година в гората се организира двуседмичен лагер, на който присъстват най-влиятелните хора в света. Извършват тайни ритуали и се молят на рептилски богове.

Трезора на Кока Кола



Чудили ли сте се каква е рецептата на Кока Кола? Оказва се, че рецептата за тази популярна газирана напитка е една от най-добре пазените тайни на планетата. За да запазят рецептата си от компанията използват един от най-високо технологичните и защитени трезори на планетата. Само няколко души в света знаят истинската формула на Кока Кола.

Форт Нокс, САЩ



Във Форт Нокс се съхраняват държавните златни резерви на САЩ и редица други държави. Смята се за едно от най-сигурните места на планетата. Защитава се от около 30 000 войници и флотилия от хеликоптери. Трезора има 22-тонна взривоустойчива врата, а достъпа на външни хора е абсолютно забранен.

Биологичния трезор в Свалбард, Норвегия



Още едно страхотно място, до което не можете да получите достъп. Тук се съхраняват семена на растения, които могат да бъдат използвани, в случай на катастрофално екологично бедствие. Само няколко души имат достъп до трезора. Намира се на норвежкия остров Шпилцберген в архипелага Артик Свалбард.

Тайния архив на Ватикана



Това не е само една много стара библиотека. Това е най-голямата и най-потайна библиотека в света. Само неколцина избрани свещеници имат достъп до този необятен извор на информация. Само можем да предполагаме какви тайни се крият в тази библиотека, но едно е сигурно, никога обикновените хора няма да имат достъп до този ценен архив.

Пещерата Ласко, Франция



В пещерата има скални рисунки, които са датирани на повече от 17 000 хиляди години. Изобразяват животни и любопитни геометрични фигури. От 1963 г. насам достъпа до пещерата е ограничен. Това се дължи на странна гъбична инвазия, която застрашава целостта на рисунките.

Дисни клуб 33



Това е един от най-скъпите клубове на планетата. Списъка на чакащите да влязат в този клуб е запълнен за 14 години напред. Ако ви включат в този списък трябва да платите $40 000 първоначална такса. Годишната такса пък е в размер на $27 000. Клубът е напълно скрит от обществеността и медиите. Негови членове са американски президенти, финансови магнати и актьори.

Дата центъра на Google



Google е най-голямата интернет компания и нейния дата център е едно от най-добре охраняваните места на света. Това място е с много висока степен на сигурност и съдържа трилиони терабайти информация. Няма как да проникнете в дата центъра на Google, невъзможно е.

Зона 51



Тази секретна военна база се намира в пустинята Невада, на около 130 километра от центъра на Лас Вегас. Според официалните доклади основната цел на базата е изследване и разработване на експериментални самолети и оръжия. Съществуването на базата е официално признато едва през 2013 г. Дотогава правителството на САЩ твърди, че базата не съществува. Много хора вярват, че в базата се използват извънземни технологии.

Рейтинг:
4.5/5 на базата на 2 оценки

Отзиви

Коментирай
loading...