PANDEA BEAUTY - ТОПЛАТА КРАСОТА НА ПРИРОДАТА
Назад до Природа и здраве

6 навика, които бавно убиват имунната ни система

Имунната система всъщност е отбранителната система на човешкия организъм. Тя има жизнено важна роля за здравето, защото го предпазва от всякакви микроорганизми водещи до различни инфекции и заболявания. Ако имунната система е отслабена, това неминуемо ще доведе до здравни проблеми.

6 навика, които рушат имунната система:

Стрес

Силният стрес руши човешкото здраве. Няма как да се избегнат всички непредвидими ситуации и трудни моменти в ежедневието на човек, но ако имате възможност е добре да се запишете на занимания водещи към постигане на баланс в емоционално отношение. Добър избор е практикуването на йога или медитация.

Алкохол и никотин

Различни проучвания многократно са доказали, че прекомерната употреба на алкохол вреди на здравето, унищожавайки защитните антитела на организма. Както при пушачите, лицата консумиращи твърде много алкохол често страдат от различни инфекции и заболявания като туберкулоза, заболявания на дробовете и други.

Безсъние

Безсънието води до намалена работоспособност, отпадналост и чувство на умора. Научни изследвания доказват, че мъже спали само 4 часа в денонощието се заразяват с вирусни и простудни заболявания 3 пъти по-бързо от тези спали по 8 часа на денонощие.

Използване на антибиотици по собствена преценка

Приема на антибиотик при първите симптоми на настинка не винаги може да бъде добро решение. Винаги се консултирайте с лекар, който да ви назначи правилната за вашето моментно състояние терапия. Приема на антибиотик в неподходящ момент може да потисне имунната система, като намали нивата на цитокини. Когато имате назначено антибиотично лечение, то направете целия курс според предписанието.

Затлъстяване

Повишеното затлъстяване на организма може да доведе до объркване и спад на защитната функция на имунната система. Затлъстяването може да повлияе и на способността за размножаване на белите кръвни клетки, които произвеждат антитела и „втурват“ към мястото на инфекция.

Прекомерен прием на захар

Високите нива на захар намаляват способността на имунната система да се бори с микробите с 40%. . Медицински изследвания показват, че захарта се отразява на тялото за 5 минути, след прием, а ефекта от нея надвишава 5 часа. Трябва да си набавяте добър източник на витамин С, ако искате имунната ви система да работи правилно. Когато консумирате твърде много захар, тя започва да разяжда витамин С и структурата на имунните клетки постепенно се разгражда.

Рейтинг:
3.6/5 на базата на 12 оценки

Отзиви

Коментирай
loading...