PANDEA BEAUTY - ТОПЛАТА КРАСОТА НА ПРИРОДАТА
Назад до Самоконтрол и мотивация

8 лесни начина да проявявате щедрост

Много хора погрешно смятат, че единствения начин да бъдем щедри е като отворим портфейлите си и дадем пари на хора, които са изпаднали в нужда. Това разбира се е една абсолютна форма на щедрост, но има и много други начини да проявяваме щедрост, които са напълно безплатни.

Щедростта е свързана със споделянето с другите. Има много други неща, освен парите, които можете да споделите с останалите хора. Можете да им отделите време, ресурси, доброта и състрадание.

Да бъдеш щедър е прекрасен начин да привлечете повече любов и щастие в живота си. Животът ни до голяма степен се определя от кармата и получаваме това, което даваме. С други думи, когато проявяваме щедрост към останалите хора, ние привличаме повече положителни неща в живота си.

Ето няколко начина проявявате щедрост, които са лесни за изпълнение и напълно безплатни:

  1. Когато минавате през врата, задръжте я отворена за човека след вас.
  2. Когато попаднете в трафик, позволете на друга кола да мине пред вас.
  3. Позвънете на роднина или приятел, за да се чуете и разберете как е.
  4. Прегръщайте хората с които се срещате и сбогувате.
  5. Търсете контакт с очите и се усмихвайте на непознатите хора с които разговаряте.
  6. Изслушвайте внимателно какво имат да ви кажат другите хора. Не се поддавайте на изкушението да мислите само за вашия отговор. Обръщайте истинско внимание на това, което ви казват.
  7. Учете другите на това, което знаете. Може да разполагате с умение или знания, които да спестят много време и пари на останалите. Разпространявайте знанието.
  8. Спрете и помогнете на някой, който е изпаднал в затруднение. Например помогнете на човек, който е разпилял листи и папки на земята. Отстъпете мястото си на възрастен човек или жена с малко дете в автобуса.

Както виждате има много начини да проявите щедрост, без да се налага да харчите парите си. Парите са полезни и един чудесен начин да подпомогнете хора изпаднали в нужда, но щедростта има много различни форми.

Направете усилие всеки ден да проявявате малко повече щедрост и вижте как живота и света около вас ще станат по-добри!

Рейтинг:
3.7/5 на базата на 6 оценки

Отзиви

Вива вива сом дай боже всички хора да четат и даизпълняват и да бъдемдобри и щастливи че сме помогнали на всеки изпаднал в беда
Виж още отзиви
Коментирай
loading...